19 june 2020

NL Actief maakt protocol Verantwoord Sporten Fitness definitief

19 june 2020
Het definitieve protocol Verantwoord Sporten Fitness is klaar en kun je hier bekijken. NL Actief heeft er voor gekozen om het protocol definitief te maken op basis van de informatie van de overheid die op dit moment beschikbaar is. Tevens is de verwachting dat het kabinet aanstaande woensdag 24 juni zal bevestigen dat de fitnessbranche op 1 juli open kan.

Let wel, de informatie van de overheid over versoepeling (of eventueel aanscherping) van de Corona-maatregelen verandert regelmatig en kan effect hebben op de maatregelen in het protocol. NL Actief zal de impact van deze veranderingen op de branche inschatten en sportscholen blijven informeren over de relevante wijzigingen in het protocol.

Webinar toelichting op protocol op woensdag 24 juni
Het protocol is definitief en sportscholen kunnen per 1 juli weer binnen starten. Voor ondernemers die nog met vragen zitten over het protocol organiseert NL Actief op woensdag 24 juni een 1,5 uur durend webinar vanaf 15.00 uur. Je kan je hier aanmelden voor het webinar.

Daarnaast vind je op de website van NL Actief een pagina met de antwoorden op de meest gestelde vragen over het protocol. 

Veilige omgeving is eigen verantwoordelijkheid
Om open te kunnen, dient elke club zich te conformeren aan het definitieve protocol. Echter ben je zelf verantwoordelijk voor de situatie en is het niet aan NL Actief om hier goedkeuring aan te geven. Wel zal NL Actief steekproefsgewijs op locatie gaan controleren of de situatie in de centra veilig is. Alleen op deze manier kan de branche haar professionele werkwijze onderstrepen en de leden overtuigen dat het veilig is om weer lekker binnen te gaan fitnessen.

Open per 1 juli
In het protocol staat dat je via de site van NL Actief kenbaar dient te maken dat je centrum weer open gaat per 1 juli. Je kunt je centrum aanmelden door je te registreren. Dit kan vanaf maandag 22 juni via de website van NL Actief.  Meer informatie over deze aanmeldprocudure volgt spoedig. 


Download hier het definitieve protocol of ga naar de website van NL Actief 

 
protocolheropeningNLActief
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf