27 may 2020

Premier Rutte: Fitnesscentra mogelijk vanaf 1 juli weer open

27 may 2020

Premier Mark Rutte heeft woensdagavond bekendgemaakt dat fitnesscentra, sauna's, casino's en sportkantines in Nederland vanaf 1 juli mogelijk weer de deuren kunnen openen. Rutte gaf direct aan dat een versoepeling van de maatregelen alleen doorgaat als het "ook echt kan". Het Outbreak Management Team (OMT) komt eind juni met een advies.

Het openen van fitnesscentra vanaf 1 juni vindt het kabinet nog veel te vroeg. Branchevereniging NL Actief en ook veel fitnessondernemers lieten in de voorbije weken al nadrukkelijk weten volledig te zijn ingericht op alle anderhalve meter- en hygiënevoorschriften om over een paar dagen (op 1 juni) op een verantwoorde manier de deuren te kunnen openen.

"Voor sportscholen en sauna's heeft het OMT strakke adviezen gegeven, waar ze aan moeten voldoen om weer open te mogen", aldus Rutte tijdens een kort persmoment. "Het hele pakket van 1 juli gaat alleen door als het ook echt kan. De afgelopen maanden zijn we verstandig omgegaan met de situatie, dat moeten we blijven doen", benadrukt de premier.

heropeningCoronavirus
Gerelateerde artikelen