14 may 2020

Vanaf 18 mei ook buiten fitness in Belgie toegestaan, volgende fase pas vanaf 8 juni

14 may 2020
Ook in België is de aangekondigde eerste stap in de exit-strategie sport genomen. De eventuele volgende fase is verschoven naar 8 juni in plaats van 1 juni. Dit heeft men op sectoroverschrijdend niveau beslist op aangeven van de virologen. De overheid wil meer tijd tussen de versoepelingsmaatregelen, schrijft de Belgische branchevereniging Fitness.be in haar corona-update van woensdag 13 mei.

Vanaf maandag 18 mei is in België wel toegestaan:
  • Personal Training outdoor
  • Groepstraining outdoor
  • Toesteltrainen outdoor 
Enkel op afspraak
Alle activiteiten zijn beperkt tot 20 personen inclusief een instructeur. Aanwezigheid van een instructor is verplicht. Daarnaasr geldt het in achtnemen van social distancing en geen persoonlijk contact. Wanneer je gaat starten, zorg zeker voor voldoende ruimte. Minimum 1 persoon per 10m². En voorkom dat hier discussie over kan  bestaan.
Gebruik van cafetaria en kleedkamers is niet toegestaan.
Verder geldt dat alle opgelegde maatregelen uit het sectorprotocol opgevolgt dienen te worden.

Indoor activiteiten blijven nog steeds verboden.

Minister President Jan Jambon heeft verklaard dat de volledige exitstrategie sport zal doorgaan. Ook al heeft men nu enkel beslist en gecommuniceerd over de eerste fase. Dit betekent dat (uiteraard onder serieus voorbehoud) fitness indoor terug op tafel zou liggen voor 8 juni.

WAAROM NOG GEEN PT INDOOR?
Terecht kunnen we ons afvragen waarom kappers en schoonheidszorgen als contactberoepen terug klanten mogen ontvangen en Personal Trainers dit indoor nog niet mogen. Dit is een beslissing van de expertengroep, waarbij men uniforme regels wilt voor de volledige sportsector, waarbij men ons rekent. Er zijn pogingen ondernomen om bepaalde deelsectoren apart te bekijken, maar dit kreeg geen gehoor. Men wil niet verder opsplitsen.

REGELS RESPECTEREN ZAL BELANGRIJK ZIJN
Voor de heropening zullen we rekening moeten houden met veiligheidsmaatregelen opgelegd door de overheid en opgesomd in de Corona-Toolbox Fitness. De Toolbox heeft de steun gekregen van de sociale partners. Uiteraard onder voorbehoud van nieuwe opmerkingen en regels van wetenschappers en de overheid.

Hoe moeilijk het ook is, we zullen deze maatregelen nauwgezet moeten volgen. We moeten ten alle tijden vermijden dat onze sector door controles of contact tracing na besmetting in een slecht daglicht zou komen. Deze verantwoordelijkheid dragen we allemaal samen, in het belang van onze sector en onze klanten.

Fitness.be

 
heropening
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Fitness.be

Laatste artikelen van dit bedrijf