28 april 2020

VES komt met 'noodkreet' richting premier Rutte en kabinet

28 april 2020
'Het was voor iedereen in de fitnessbranche een grote teleurstelling dat premier Rutte ons vorige week niet betrok in de verruiming van de coronamaatregelen. Misschien tegen beter weten in hadden we op meer gehoopt….', schrijft de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) in een statement.
 
De VES noemt het 'wrang' dat grote bouwmarkten, meubelwarenhuizen, mediamarkten, tuincentra gewoon open zijn terwijl fitnesscentra de deuren vooralsnog gesloten moeten houden. 'Onze branche werd helaas door de premier niet eens genoemd in het wekelijks persmoment, dit in tegenstelling tot de horeca, kappers en nagelstudio’s. Terwijl wij één van de grotere branches zijn die wankelt onder de last van een gedwongen sluiting', meldt de VES.

'Bij veel fitnessondernemers staat het water aan de lippen. Dit kan en mag geen maanden duren, anders is een hele bedrijfstak om zeep geholpen. Een bedrijfstak die juist een grote rol speelt bij het vergroten van de vitaliteit, weerstand en gezondheid. Het is daarom nu uitermate belangrijk om (meer)  ‘in beeld’ te zijn. Laten wij op dit moment met elkaar alle mogelijkheden benutten om de publieke en politieke opinie te beïnvloeden. Wij hebben een online campagne ontwikkeld met als titel ‘Mark, help ons. Wij moeten, kunnen en willen open’. Met het protocol van NLActief zijn wij er klaar voor om veilig, gedoseerd en lokaal open te gaan.'

heropeningCoronavirusVES

 
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES)

Laatste artikelen van dit bedrijf