6 april 2020

Zo gaat de fitnessbranche om met de coronacrisis, deel 3: Roy Pennings

6 april 2020
Er is vrijwel niemand op de wereld die niet te maken heeft met gevolgen van de coronacrisis, ook de fitnessbranche wordt hard getroffen. Clubs moesten hun deuren sluiten en sporten in grote groepen is vanwege besmettingsgevaar niet gewenst. Hoe gaat de fitnessbranche om met de crisis en de maatregelen tegen de verspreiding van het virus? Wij maakten een rondje langs de velden. Deel 3: Roy Pennings (PIT Premium Fitness) verkozen tot personal trainer van het jaar bij de Dutch Fitness Awards 2019
 
“Het moment dat wij te horen kregen dat personal trainers weer hun deuren mogen openen, bood mij dat wel even wat ademruimte in deze bizarre tijd. We mogen als personal trainer weer training geven, waarbij we een deel binnen doen en een deel buiten afwerken. Uiteraard moeten we dan wel alle maatregelen treffen qua hygiëne. Klanten die zich niet lekker voelen moeten ook nog thuis blijven. Deze manier vanwerken neemt niet direct onze grootste zorgen weg over de toekomst, maar we kunnen in ieder geval iets extra’s betekenen voor de klanten, die anders echt afhaken", aldus Pennings.

"We hebben een trouw en loyaal ledenbestand, waarvan het gros heeft aangegeven ons onvoorwaardelijk te steunen. Dat is ontzettend fijn. Uiteindelijk moeten wij ook aan onze vaste lasten voldoen. Al scheelt het wel dat we voorlopig geen belasting hoeven te betalen. We moeten samen deze periode doorkomen en dat betekent dat ze voor elkaar moeten blijven betalen. Wij betalen al onze lasten gewoon zoveel mogelijk door en steunen lokale ondernemers waar mogelijk."

"We hebben als Nederland en wereld steeds meer in luxe geleefd, maar nu merken we ook dat we teruggeworpen kunnen worden. We zullen oog voor elkaar moeten hebben en daarom vind ik het ook niet verstandig dat er personal trainers zijn die met groepjes mensen buiten gaan sporten. Dat draagt niet bij aan de oplossing voor de crisis. We moeten nu geen mazen in de regels gaan zoeken, samenscholing voorkomen en afstand houden. Ik blijf positief, probeer te helpen waar mogelijk en probeer creatief te zijn in het vinden van oplossingen. Zo ben ik ervan overtuigd dat we deze crisis doorkomen", besluit Pennings.
Dutch Fitness AwardsPersonal TrainerRoy Pennings
Gerelateerde artikelen