23 january 2020

Virtuagym ziet uitzonderlijke groei in gebruikers voedings- en fitnessapp

23 january 2020
Het gebruik van voedingsapps is recentelijk enorm gegroeid. Softwarebedrijf Virtuagym heeft ontdekt dat er in januari een groei van 500% heeft plaatsgevonden vergeleken met vorig jaar.

Virtuagym, de Amsterdamse provider van gezondheids- en fitness software voor consumenten en professionals, merkte deze maand een enorme toename op in het gebruik op hun voedings- en fitness app. Op basis van gegevens van meer dan 16 miljoen gebruikers wereldwijd merkte het bedrijf op dat met name het gebruik van de Virtuagym Food app een enorme groei liet zien.

De app liet in januari een toename zien van 512% in het aantal gebruikers ten opzichte van januari 2019, wat betekent dat meer mensen dan ooit tevoren gebruik maken van technologie om hun goede voornemens qua voeding vol te houden. In de tijd tussen december 2019 en januari 2020 steeg het gebruik van de app gigantisch met 800% - dat zijn een heleboel mensen met gezonde voornemens in januari.

“We zien altijd een sterke groei in actieve gebruikers in januari maar dit is uitzonderlijk”, vertelt oprichter Hugo Braam. "De toename van meer dan 500% meer voedingsapp-gebruik in vergelijking met afgelopen januari weerspiegelt een wereldwijde trend in de groei van wellness en bewijst hoe belangrijk technologie wordt als middel voor een betere nutritionele gezondheid in heel Europa en Noord-Amerika".

Virtuagym merkte ook een toename van 228% op in het gebruik van zijn coaching functie. Deze software wordt door sportscholen en trainers gebruikt om leden te coachen en bewijst dat apps steeds essentiëler worden voor fitness professionals. De grote toename is een gevolg van het feit dat meer mensen in januari, om hun nieuwjaarsvoornemens vol te houden, de sportschool of hun trainer bezoeken.
Bedrijf

Virtuagym

Laatste artikelen van dit bedrijf