Coverstory Life Fitness

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2012

BURN® Workouts gaat samenwerken met het Belgische Tendim (leverancier van XCO).

Per april is het BURN® workout licentie programma ook voor

Belgische clubs beschikbaar!

Voor de Belgische markt zullen Master Trainers Caroline Mervielde en Pierre Antonissen het BURN® Workouts trainers team gaan versterken.

Welkom Caroline en Pierre! Op 31 maart is de 1e  BURN® trainingsdag bij Fitopia in Antwerpen!

Meer informatie ?

www.burnworkouts.nl

I body•LIFE 3I2012

NEWS

Events/opleidingen

SL!M trainingen 2012

SL!M is het trainingsinstituut van HDD Group voor professioneel en succesvol management in de fitnessbranche. Of het nu om sales, frontdesk of groepsfitness gaat: voor elke afdeling binnen de fitnessclub biedt SL!M trainingen om de kennis van uw personeel naar een hoger level te tillen.

19 april 10.00 – 17.00 Basis Salesmanagement Waalwijk

14 juni 10.00 – 17.00 Sales Basisvaardigheden Waalwijk

28 en 29 juni 10.00 – 17.00 GFMi 2-daagse Waalwijk

5 juli 10.00 – 17.00 Basis Salesmanagement Waalwijk

Schrijf uzelf en/of uw personeel snel in voor één van bovenstaande trainingen, door telefonisch contact op te nemen met SL!M via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 00 of door een e-mail te sturen naar slim@hddgroup.com. Kijk voor meer informatie ook eens op www.slimtrainingen.nl.

Nieuwe Fitness Trainer A plus opleiding september 2012

Deze rijkserkende opleiding (ministerie van OC&W en Fit!Vak niveau 3) is bedoeld voor startende instructeurs die na een praktische opleiding aan de slag willen als erkend fitnessinstructeur.

De opleiding is daarnaast uitermate geschikt voor mensen die aansluitend de NASM Personal training en Fitnesstrainer B opleiding willen gaan doen. Naast een theorie- en praktijkdeel vormt de stage een essentieel onderdeel van deze praktijkgerichte opleiding. 

De opleiding voldoet aan de kwaliteitsnorm die gesteld wordt door OC&W en Fit!Vak. Na het succesvol afronden van de opleiding heeft u het recht op registratie in het Nationale Ereps register , niveau 3. Meer informatie: EFAA, T 0495-533229 E info@efaa.nl W www.efaa.nl

Docent yoga

Yoga is een veel gevraagde les in het sportcentrum. Omdat yoga veelal in spirituele of yogacentra wordt aangeboden en een stuk minder in sportcentra heeft QUENO Opleidingen een opleiding ontwikkeld die geschikt is voor mensen met lesgeef ervaring (vaak sportinstructeurs), om hen in korte tijd op te leiden tot yoga docent. In de opleiding wordt gewerkt met Hatha Yoga welke is aangepast aan huidige inzichten en onderzoeken. Hierdoor is het een zeer verantwoorde bewegingsvorm op basis van Oosterse technieken welke goed past in een sportcentrum. In de 4-daagse opleiding leer je diverse asana's (yoga houdingen), zonnegroet, ademhalingsoefeningen, lesopbouw, geleide meditatie en yoga techniek.

Docent Yoga - QUENO Opleidingen:

Zaterdag 17-3, 24-3, 31-3, 14-4 te Westerbork.

www.queno.nl

Word nu Indoor Cycling Instructor

Indoor Cycling is een wereldwijd begrip geworden tussen de indoor sporten. Honderdduizenden actievelingen stappen wekelijks op de indoor fiets om op een stimulerende, laagdrempelige wijze te werken aan de eigen gezondheid. Mede door het feit dat iedereen die kan fietsen ook deel kan nemen aan de Indoor Cycling lessen is een goede opleiding van instructeurs van groot belang. Door de deelnemers op de juiste veilige wijze te laten bewegen, helpt de instructeur de deelnemers om hun persoonlijke doelstellingen te bereiken. Of deze nu prestatiegericht, gezondheidsbevorderend of ontspannend is. Een goede instructeur is een groepsentertainer die het individu niet uit het oog verliest. Hij zorgt ervoor dat de deelnemers het Indoor Cycling als een prettige activiteit ervaren en de volgende les weer gemotiveerd bezoeken. Kijk snel op www.opleidingen2000.nl voor data, prijzen en achtergrondinformatie. Voor meer informatie kun je ook bellen naar: 0162-498860.

Nieuw! XCO Walking seizoenslicentie

De lente is begonnen en XCO Walking & Running instructeurs starten weer met hun buiten trainingen.

Wil jij up-date blijven en jou deelnemers nieuw lesmateriaal aanbieden? Schrijf je dan in voor de XCO W&R seizoenslicentie!

Deze licentie biedt ondersteunend marketing materiaal en 3 bijscholingskwartalen (maart t/m oktober). Voor slechts €179.- excl.btw  kun je het hele seizoen inspireren en variëren! Bovendien ontvangen XCO® & BURN® Certified Clubs €20,- korting op de seizoenslicentie.

Meer informatie? www.xco.nl

Nieuwe Power club training najaar 2012

De Power Club Training is een unieke en uitdagende training waarbij de Fitness professional de traditionele kunst van het trainen met een power club wordt bijgebracht. Het trainen met een club is lange tijd verdwenen uit de schijnwerpers, maar deze trainingsvorm krijgt weer een enorme opleving. De reden hiervan is dat de vloeiende, cirkelvormige  bewegingspatronen die met de club gemaakt kunnen worden er niet alleen spectaculair uitzien, maar ook erg functioneel zijn. De oefeningen met de club zijn gebaseerd op menselijke bewegingspatronen en vormen zodanig een aanvulling op alle andere trainingsmodaliteiten. De cursus is toegankelijk voor (fitness)trainers, coaches, (sport)fysiotherapeuten en personal trainers. Hoewel er geen toetsing is verbonden aan de certificatie, is enige kennis van anatomie en trainingsfysiologie wenselijk.

• Verbetert spier uithoudingsvermogen • Verbetert functionele bewegingspatronen en flexibiliteit

• Verbetering van sport prestaties • Verbetert de lichaamssamenstelling

• Verbetert het uithoudingsvermogen

Meer informatie: EFAA T 0495-533229 E info@efaa.nl W www.efaa.nl

MindFit trainer bij QUENO Opleidingen

Het sportcentrum is niet meer alleen de plek voor sport, maar steeds meer ook voor ontspanning. Sportcentra doen er goed aan hier op in te spelen door cursussen of lessen aan te bieden op het gebied van Mindfulness. MindFit is de ideale oplossing voor sportcentra. Het is laagdrempelig voor klanten door de begrijpelijke praktische vorm waarin les wordt gegeven. MindFit bestaat uit fysieke ontspanningsoefeningen, Tibetaanse/Indiase yoga, Pilates, meditatie en aandachtstraining (Mindfulness). In de eendaagse opleiding “MindFit trainer” van QUENO Opleidingen wordt een uitgewerkte reeks lessen aangeboden waarmee je meteen MindFit kunt geven.

Eerstvolgende opleiding zondag 6 mei in Westerbork.

www.queno.nl

nieuws I branche actueel

body•LIFE 3I2012 I

Edities