Voorbeschouwing FIBO 2012

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2012

Mansom Fitfloor

Tijdens de FIBO 2012 staat het team van Mansom Fitfloor voor het eerst klaar om haar Nederlandse relaties en nieuwe relaties te ontmoeten op stand E 55 in hal 2.

Nieuwe collectie

Op de beurs kunt u de gehele collectie kunststof en rubber vloeren bewonderen, inclusief de nieuwe Fresh Wood en Long Wood kleuren. Met deze nieuwe collectie kleuren kunt u in uw fitnesscentrum de meest gewaagde, kleurrijke maar ook rustieke combinaties maken.

FIBO verbouwingskriebels

De (voorjaars- en) zomermaanden bieden u de uitgelezen kans om (renovatie)werkzaamheden in uw fitnesscentrum uit te laten voeren. Vooral bij het vernieuwen van uw vloer kunt u daarvan optimaal profiteren nu deze periode doorgaans stiller is. Daarom heeft Mansom Fitfloor besloten om ook dit jaar niet te sluiten tijdens de gehele zomervakantie.

Nieuwbouw, verbouw, renovatie

Dit betekent dat uitlopende nieuwbouwprojecten of verbouwingen op tijd kunnen worden afgemaakt. Bovendien kunt u in uw bestaande centrum een nieuwe, sfeervolle vloer aanleggen, zonder veel overlast voor uw klanten.

Geïnspireerd?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mansom Fitfloor. U kunt er voor kiezen om een afspraak te maken met 1 van hun adviseurs die op locatie langskomt, ook kunt u er voor kiezen om de showroom in Ankeveen (nabij Bussum) te bezoeken en daar kennis te nemen van het leveringsprogramma dat geschikt is voor uw gehele fitnesscentrum.

www.mansomfitfloor.nl, 035-6550510

Meijers & FIBO

Ook dit jaar zijn we uiteraard weer met een stand op FIBO aanwezig, maar in een andere hoedanigheid dan u van ons gewend bent, namelijk als Europees distributeur van de merken BOSU® Stroops, HyperWear, Kamagon en Dynamax.

Op de stand in Hal 1 C18 laten we u kwaliteitsproducten zien die aansluiten bij de laatste trends in training en kunt u ook zich overtuigen van de kwaliteit en veelzijdigheid van alle producten. Met een uitgebreid team bieden we inspirerende demonstraties.

Voor meer info:

www.meijers.com

Milon maakt het verschil

Waarom verdienen sommige ondernemers in de fitnessbranche meer geld dan anderen? Simpelweg omdat ze het product fitness beter afstemmen op de markt dan hun concurrenten. Dat doen ze door de juiste prijs-kwaliteit verhouding, door slimmer te zijn dan de concurrent en door de interne processen perfect te laten functioneren.

Als u toch naar de FIBO komt, kijk dan iets verder dan uw neus lang is. Kom niet naar Essen om te zien wat u al kent maar om nieuwe innovaties te leren kennen en uw onderneming klaar te stomen voor de komende jaren. Juist dan zal ook u de komende jaren tot de groep ondernemers behoren die aan de goede kant van de score zit.

Tot de ondernemers in Nederland die meer verdienen dan anderen behoren zeker degenen die werken met de Milon Cirkel. Daarmee zijn de onderscheidend en onttrekken ze zich aan de prijzenslag die gaande is. Daarnaast is de training beter afgestemd op de wensen en behoeften van de doelgroep. En tot slot kan je een prijs vragen die een leuke marge mogelijk maakt en daar gaat het ten slotte om.

Op die manier maakt Milon het verschil voor ondernemers. Zoals voor Quinten en Barbara Wiegers van Living Well in Gouda. Lees hun verhaal in deze editie van Body Life en kom eens bij ons langs op de FIBO om te bekijken hoe Milon voor u het verschil kan maken.

Meer informatie: www.milon.com.

Tel: 06-53420700

I body•LIFE 3I2012

INSIDE your functional freedom

Op de FIBO lanceert Panatta Sport de INSIDE. De INSIDE combineert meer dan 300 oefeningen in de meest geavanceerde multi functionele trainer die op markt is gebracht de laatste jaren.

Dankzij de aanpasbare laterale armen, instelbaar op drie verschillende hoogtes met roterende bevestigingspunten, biedt INSIDE een biomechanische correcte uitvoering van alle oefeningen zonder daarbij de eigenschappen van traditionele personal en functional training te vergeten. De zeer kleine footprint - niet meer dan 1,5m2, en de drie verrolbare push, pull en stepbanken biedt de gebruiker, clubeigenaar en personal trainer dé oplossing voor personal en functional training in elke omgeving. Maar de INSIDE is ook zeer goed toepasbaar in trainingsprogramma van de professionele atleet of bij sportrevalidatie.

Ervaar zelf de veelzijdigheid en bezoek ons op de FIBO in Hall 3 standnummer B24.

Graag ontvangen wij u als VIP en maak daarom een afspraak met Arjan van Dijk via arjan.vandijk@panattasport.it

MoveToLive

Tijdens FIBO 2012 introduceert het team van MoveToLive Freemotion®Fitness. FreeMotion® combineert entertrainment met het behalen van resultaat. FreeMotion wilt het lichaam voorbereiden op de natuurlijke, driedimensionale manier van bewegen, zoals bukken en draaien.

iFitLive

Loop hard in het centrum van Parijs of loop een wedstrijd over de Golde Gate Bridge. Voel letterlijk de hellingen en dalen in uw benen. Met GoogleMaps™Streetview waant u zich letterlijk door de straten. Deel uw resultaten met vrienden en uw uitdagers en deel uw geschiedenis op Facebook®. Een Personal Trainer voorziet u van advies op maat.

RapidFit

FreeMotion® ontketent een ware revolutie met RapidFitâ„¢. Met dit innovatieve concept verandert FreeMotion® uw sportschool en het leven van uw klanten. Haal meer resultaat in minder tijd met RapidFitâ„¢ van Freemotion®. Het principe van RapidFit bestaat uit een combinatie van krachttraining, vetverbranding en herstel trainingen; een ideale training voor sportscholen die zich richten op smallgrouptrainingen.

Rip:60â„¢

RIP:60â„¢ staat bekend om haar revolutionair draaiende banden.  RIP:60â„¢ herintroduceert oude bewegingen en vecht tegen verslapping van de spieren. Het programma van RIP:60â„¢ combineert de meest geavanceerde kennis waarmee uw klanten ongeëvenaarde resultaten kunnen behalen. RIP:60â„¢ is ontworpen door Personal Trainers en het effect van de bewegingen is wetenschappelijk bewezen.

Precor presenteert hoogtepunten op de FIBO 2012

Tijdens de FIBO 2012 stelt Precor bijzonder veel productnieuwigheden en innovaties tegelijk voor aan het publiek. De bekende fabrikant van fitnesstoestellen presenteert dit jaar voor het eerst de nieuwe krachttoestellen van de Discovery Line in een geheel nieuwe design alsook de uiterst functionele fitness software Preva. De software beschikt over veel originele interactieve features die volledig gericht zijn op de huidige trends. Ontdek zelf de spannende nieuwe ontwikkelingen van Precor en beleef de trainingsmogelijkheden van de toekomst. Precor pakt bovendien uit met een verrassing die u in geen geval mag missen.

Beleef de nieuwste trends uit het huis Precor en bezoek de Precor stand in hal 3/ A16!

www.precor.nl

voorbeschouwing fibo I branche actueel

body•LIFE 3I2012 I

Body Bike innovaties in 2012

In 2012 brengt Body Bike nieuwe manieren om de indoor cycling beleving voor je leden te optimaliseren.

Naast het feit dat de Body Bikes in tal van kleuren verkrijgbaar zijn, zijn de covers van de professionele indoor cycles volledig zelf te ontwerpen. Jij bedenkt het, Body Bike maakt het en bezorgt je een reeks limited edition fietsen, speciaal voor jouw club ontworpen.

De Body Bike Connect is het nieuwste model van Body Bike, een geavanceerde indoor cycle met een ingebouwde sensor die de prestaties van de gebruiker meet. De resultaten worden getoond op de Body Bike Performance Console. Gebruikers krijgen waardevolle feedback over het trap-vermogen en de intensiteit van hun inspanningen.

In 2012 heeft Studion ieder kwartaal nieuwe Body Bike acties, deze zijn terug te vinden op www.studion.nl. Neem voor meer informatie over Body Bike contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een e-mail naar info@studion.nl.

NEWS

producten en

concepten

LIJFSTIJL Ultimate Crossrun

LIJFSTIJL Franchise bezorgt jullie de ultieme retentietool èn sportieve uitdaging voor jullie leden. Door gericht te gaan trainen voor specifieke prestatie, behoud je veel klanten die normaal hun abonnement stopzetten tijdens de zomermaanden.

De Ultimate LIJFSTIJL Crossrun is een run over 6 Engelse zeemijl (11.1 kilometer) voorzien van 15 enorme (on)natuurlijke hindernissen. Daarbij loopt het parcours dwars door, park, bos, duin, strand en zee! Hindernissen als stairway to heaven, speedy hill, the gladiator arena en desert beach liegen er niet om.......11.1 kilometer te ver? Schrijf je dan met je klanten in voor de 1e editie van het open NK slipperrun. 1100 meter vol humoristische hindernissen op teenslippers. Zie www.lijfstijlcentrum.nl voor alle informatie.

Compleet nieuwe lijn van IMPULSE!

Byloth BV introduceert de geheel nieuw ontwikkelde cardiolijn van IMPULSE. Deze lijn is door een gerenommeerd ontwerper binnen de fitnessbranche vorm gegeven en sluit naadloos aan bij de meeste luxere lijnen van andere merken.

Moderne kleuren en mooi design zullen het succes van deze lijn verzekeren. Wat blijft is dat Byloth de apparaten erg betaalbaar houdt om op die manier het voor de ondernemers makkelijker maken om de overstap te maken naar een compleet nieuw merk binnen hun centrum.

Byloth biedt de ondernemer flexibele en aantrekkelijke financieringen mogelijkheden. Dit houdt ook in dat er geen contractkosten zijn en geen boete rentes indien men besluit om over te gaan tot snellere/vervroegde aflossingen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.byloth.nl.

Achmea health Centers succesvol met LAPT

Achmea health Centers startte in 2009 als eerste keten (40 vestigingen) met LAPT! David Burrow was van oktober 2009 tot februari 2011 verantwoordelijk voor operations, new business & retentie bij Achmea health Centers.

David Burrow over LAPT: “De lange termijn ondersteuning die LAPT biedt, op het gebied van marketing en de ervaring & expertise van het support team, helpt Achmea health Centers bij het succesvol implementeren van Personal Training binnen onze clubs. Door LAPT bereiken leden hun doelen en daardoor bereikt ook Achmea haar doelen.”

“Tot nu toe zien we zeer goede resultaten in omzet voor LAPT! Resultaten die onze begroting aanzienlijk overstijgen! Wat een mooie bijkomstigheid is, is de verbetering in onze retentiecijfers. Ook dit is erg belangrijk voor ons. Daarnaast is de motivatie van ons fitnessteam aanzienlijk gestegen.”

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met LAPT via telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32 of vraag de sales brochure aan via info@lapt.nl.

Wat als een grap begon was is inmiddels een succes geworden

Voor sportdocenten is Stiching LetsDo Club een uitkomst. Je kunt op hun website video’s bekijken zoals b.v. zumba, steps, aerobics en streetdance…. om inspiratie op te doen. Uiteraard kun je ook eenvoudig zelf workouts plaatsen. De enthousiaste reacties geven aan hoeveel behoefte er is om 1 centraal punt te hebben in Nederland. “Als de docent geïnspireerd wordt met nieuwe bewegingen dan zal de deelnemer ook meer plezier beleven aan het gevarieerde sporten.

Oprichters Yvonne Kieft, Lizanne Jong en Anika Kuiper vieren deze 1000e workout door een ‘gratis’ vacature gedeelte aan te bieden op de site. Hierbij kunnen docenten en sportcentra/verenigingen eenvoudig en zonder kosten met elkaar in contact komen.

De website is gebruikersvriendelijk zonder te registreren en helemaal gratis ! 

Ga voor inspiratie naar Stichting LetsDo Club www.letsdoclub.nl

Voor sportdocenten, door sportdocenten

Panatta Sport S.r.l. – Andere vertegenwoordiging voor Nederland

Het jaar 2012 is in veel opzichten een heel belangrijk jaar voor de onderneming.

"We vieren de 30e verjaardag van Panatta Sport, een mijlpaal waar we allemaal trots op zijn”, zegt professor Rudy Panatta, oprichter van het unieke familiebedrijf, "en het jaar waarin we onze voorheen succesvolle markten moeten herstructureren." Met onmiddellijke ingang wordt Nederland direct bediend, onder toezicht van het Italiaanse hoofdkantoor, door de heer Arjan van Dijk. Deze maatregel is genomen om het after sales niveau, evenals de direct sales structuur te garanderen. Dit mogen onze huidige en toekomstige klanten van een producent met de reputatie en omvang van Panatta Sport verwachten. Dit wordt de eerste keer in de geschiedenis van Panatta Sport S.r.l. dat het bedrijf direct in Nederland wordt vertegenwoordigd door eigen personeel, in plaats van via distributeurs, agenten of wederverkopers.

Meer informatie via: Arjan van Dijk T. +31 (0) 20 7602050; M +31 622779876

E arjan.vandijk@panattasport.it ; E infonl@panattasport.it

Unieke retentietool

Schrijf je als centrum / pt-er nu in voor het speciale trainingstraject met je klanten. Je ontvangt naast een marketingpakket een unieke mix van functionele in- en outdoor trainingen samengesteld door Paul Lammers (NOC*NSF). Daarmee stoom je klanten in 4 maanden klaar voor de prestatie van hun leven. Health Software distribueert de trainingsschema’s via Exercise Assistant aan de deelnemende centra/PT-ers. U kunt de schema’s eenvoudig personaliseren en/of aanpassen aan uw beschikbare materialen. Indien u nog niet beschikt over Exercise Assistant, dan regelen wij voor u een tijdelijke licentie! Interesse?

Stuur een e-mail aan info@lijfstijlcentrum.nl voor alle informatie en voorwaarden van dit unieke retentiemiddel.

Opleidingen en trainingen

Ook in de komende periode starten er weer veel opleidingen. En dat is wel een bewijs dat de branche volop in beweging is - de goede kant op. Want des te meer trainers en begeleiders (aanvullende) cursussen en opleidingen volgen, des te hoger het algemene niveau van de sector. Kies de opleiding die bij u of uw personeel past, en doe er uw voordeel mee. Een beter opgeleide begeleider is immers een duidelijke meerwaarde voor elke klant!

Start Running instructor opleiding

Running is hot! Steeds meer mensen gaan hardlopen, veelal met als doel de gezondheid te verbeteren of te ontstressen, als onderdeel van een totale lifestyle. Precies wat het moderne sport- en gezondheidscentrum ook beoogt! De opleiding running instructor speelt in op de toenemende behoefte binnen de fitness- en gezondheidsbranche aan geschoolde medewerkers, die in staat zijn zelfstandig hardloopgroepen te begeleiden. Naast het aanreiken van theoretische kennis is de opleiding running instructor vooral praktijkgericht en krijgt de cursist veel oefenstof die direct in de praktijk kan worden toegepast.

Cursist

Geschikt voor iedereen die reeds werkzaam is in de fitnessbranche en (potentiële) toekomstige medewerkers, welke enige affiniteit met running hebben. De opleiding start 13 april 2012.

www.efaa.nl

Start AeroSling Slingtrainer Certificatie

Suspension training is dé revolutie op het gebied van fitnesstraining. 

Fitnesstraining gaat “back to basics”: geen dure, ingewikkelde fitnessapparaten, maar trainen met je eigen lichaamsgewicht en het opnemen tegen de zwaartekracht.

Het unieke kenmerk van aeroSling Slingtraining is “Suspended Pulley training”. Een geïntegreerd kogellager katrol systeem zorgt voor nog meer uitdaging en variatiemogelijkheid tijdens het trainen dan met de “traditionele” suspension trainers. De aeroSling® is licht, veilig (TUV gecertificeerd), praktisch (alle onderdelen zijn vervangbaar) en onderscheidt zich in variatie en “Duitse degelijkheid”.

De aeroSling Slingtraining Certificatie:

Leer je de meerwaarde van Slingtraining begrijpen en toepassen in fitness, revalidatie en sport. Maak je kennis met het uitgebreide repertoire aan oefeningen met de aeroSling oefeningen en ervaar je de meerwaarde van Slingtraining t.o.v. traditionele suspension training. Leer je hoe je met eenvoudige variabelen alle aeroSling oefeningen doeltreffend kunt aanpasssen aan elk fitness level.

De cursus start 11 mei 2012

Start Kamagon Ball Certificatie

Het merendeel van de huidige fitnessproducten, die gebruik maken van instabiliteit worden als basis gebruikt om op te zitten, staan of liggen. Daarbij werkt de instabiliteit vanaf de onderzijde op het lichaam. De Kamagon Ball is uniek, omdat de Ball zelf het punt van instabiliteit is. Hierdoor werkt de instabiliteit vanaf de onderzijde, maar vooral  vanaf de bovenzijde op het lichaam.

De Kamagon Ball Certificatie

Je leert de meerwaarde van Hydro-Inertia-Technology begrijpen en toepassen in fitness, revalidatie en sport. Je maakt kennis met het uitgebreide repertoire aan oefeningen met de Kamagon Ball en je ervaart de meerwaarde van Hydro inertia t.o.v. traditionele stabilisatietraining. En je leert hoe je met eenvoudige variabelen alle Kamagon Ball oefeningen doeltreffend kunt aanpassen aan elk fitness level.

De cursus start 18 mei 2012.

www.efaa.nl

Opleidingen I producten en concepten

Edities