iVentri: weg met die love handles!

Verschenen in Bodylife nummer 6 2019



Het is een veel gestelde vraag van consumenten in de fitnessbranche: hoe kom ik nu van mijn lovehandles af? Lokaal en heel gericht vet verbranden is niet mogelijk, maar iVentri biedt wel een oplossing voor een afname van buikvet en een slankere taille.


Helaas kunnen we geen vet verliezen waar we willen, maar wordt het verbrand waar het lichaam de aanleg heeft om dat te doen, ongeacht welke training of dieet. Door een aangepast voedings- en trainingsplan kunnen consumenten afvallen in gebieden met een goede bloedcirculatie, zoals het aangezicht en borstgebied, maar niet op de buikzone waar ze het willen.

De oorzaak hiervan ligt in een slechte bloed-circulatie en deze gebieden zullen koud aanvoelen, zelfs na een training. Wanneer we vet willen kwijtraken op onze buik, moet de door-bloeding op de buik worden verbeterd. Zonder training is het (vet)verbrandingsproces onmogelijk. Wanneer spieren energie nodig hebben, wordt energie vanuit het hele lichaam gebruikt. Bloed is verantwoordelijk voor het transport van energie in ons lichaam en is cruciaal bij de vetverbranding.

De iVentri-gordel is geen wondergordel. Door alleen de gordel om te doen, val je niet af. Kort door de bocht is afslanken het verschil tussen wat in de mond gaat en wat er wordt verbrand. Bij meer beweging en aandacht voor gezonde voeding zal iVentri wel een geschikte partner zijn om de buikzone aan te pakken. De iVentri-gordel verhoogt met twee wisselende drukkamers de bloedcirculatie in de probleemzones.

De basis voor dit concept is de combinatie van twee factoren:

1. Verbetering van de bloedcirculatie, voor intensieve bloedtoevoer van het vetweefsel in probleemgebieden

2. Cardiovasculaire training, voor een verhoog-de verbranding van vetten in de spieren.

iVentri zorgt voor een actieve behandeling door een onder- en bovendruk. De doorbloeding van de buik wordt dusdanig bevorderd dat voor de energietoevoer naar de spieren, meer vetten uit de buikzone worden verbrand.

Implementeren
Internationaal marketingspecialist en consultant Jan Desmit weet hoe iVentri door professionals in de fitnessbranche kan worden geïmplementeerd. Jan werkt vijftien jaar in de fitnessbranche en kent de behoeftes van fitness- en wellnesscentra. Als marketingspecialist heeft Jan in het verleden succesvolle concepten geïntroduceerd in de Benelux. "Clubs willen geen dure, lange licentie betalen, zonder ooit eigenaar te worden van materiaal. Wij werken daarom zonder licenties en je kan alles ge-woon aankopen. Verder beseffen we dat onze groei afhankelijk is van de groei van onze centra. Daarom willen we eerder een partner zijn dan een leverancier en staan we open voor sugges-ties en feedback. We bieden ook geen standaard (marketing)pakketten aan, maar luisteren naar de individuele behoeften."





Dieter Van Dooren van Fit & Flexx in Lokeren kreeg hulp van Desmit en merkt dat iVentri aan-slaat bij zijn club. "Clubs beseffen dat ze zich beter moeten positioneren of zelfs herpositioneren. De grootste doelgroep zijn de 'afvallers' en zij vinden door de aanwezigheid van iVentri makkelijk de weg naar een club. Jan heeft ons geholpen met de prijsstrategie, de implementatie in ons huidig aanbod en de nodige marketingtools. We zijn gestart met een campagne van 99 euro voor een eerste testmaand, via Facebook. Na deze testmaand werd 40% van deze 'testers' lid, en was na slechts één campagne onze investering terugverdiend. Bovendien zorgt iVentri niet enkel voor een instroom aan nieuwe leads en klanten, maar ook voor een uitbreiding van ons huidige aanbod, waarmee we via upselling extra inkomsten kunnen genereren en onze klanten beter kunnen binden en behouden omdat ze nu hun gewenste resultaat behalen met het wegwerken van lovehandles."

Bram Timmerman van B-Well in Antwerpen heeft als eigenaar van een personal trainingsstudio vijftien jaar ervaring met de behoeftes van klanten in fitness- of wellnesscentra. Meer dan twaalf jaar gebruikt men bij B-Well toestellen zoals Hypoxi en Slim Belly om lokale doorbloeding te stimuleren. "Vanuit mijn ervaring als personal trainer word ik dagelijks geconfronteerd met de noden van klanten en die hebben nagenoeg allemaal één zorg gemeen: hun buik. Waar het voor de ene gaat over het verkrijgen van een strakke buik of sixpack, gaat het voor de andere over lovehandles. iVentri is geen Tel Sell product, waarmee we snel en makkelijk resultaat beloven. Enkel de gordel aantrekken zal je geen resultaat opleveren, je zal moeten sporten om je verbranding op gang te brengen en uiteraard ook zorgen dat je voedingsplan in orde is. Je kan lokaal geen vet verbranden, ook niet met iVentri. Wel ga je lokaal de doorbloeding verbeteren en lokaal meer vetten in de bloedbaan opnemen om dan te gebruiken daar waar het lichaam de energie nodig heeft om je lichaam in beweging te krijgen en houden."

Een van de consumenten die al profijt had van iVentri is Heidi. "Ik had vanalles geprobeerd om van dat buikje af te komen, kilo's kwijtgeraakt door op voeding te letten en te sporten, maar dat buikje bleef. Daarom was ik blij dat ik iVentri mocht uitproberen. Het is een gordel die ervoor zorgt dat de inspanning tijdens het sporten extra loont op de plaats waar dat het meest nodig is, namelijk op dat buikje. Door het regelmatig gebruik zag ik echt snel resultaat. En dat is voor-al met in de zomer, met een bikini aan het water, een groot voordeel."


Donderdag 19 september en vrijdag 20 september 2019 kan je iVentri vinden op de Fit- en Wellness Top in Houten.

Check voor meer info www.iventri.com of maakt een afspraak voor een demo via jan@iventri.com, +316 53356927 of +32473 803563.

 

Edities