De succesformule van Mitchell Warmerdam en Gymeyes

Verschenen in Bodylife nummer 6 2019


 

Hoe de winnaar van de bodyLIFE Innovatie Award 2018 blijft innoveren

Het is inmiddels ruim een jaar geleden, maar Mitchell Warmerdam herinnert zich het nog goed. Het was een bloedhete avond in juni toen hij in de spotlights in de Evenementenhal in Gorinchem de BodyLIFE Innovatie Award 2018 ontving uit handen van juryvoorzitters Debbie Koekkoek en Renata Jarz. Hoe gaat het nu met Gymeyes? Wij spraken met Warmerdam over het jaar na de awardshow.

Door Guus Hetterscheid 

De vakjury van de BodyLIFE innovatie Award 2018 met Debbie Koekkoek (SportCity&FitForFree), Renata Jarz (House of Workouts en Active Ladies), John van Heel (EFAA, Nieuwe Gezondheid, Nirvana Fitness en Life Style Vitae), Jaap Bijsterbosch (ViPR Benelux, TRIBE Team Training en Leef & Beweeg Personal Training & Vitaliteitsstudio) en Thomas Verheij (Formupgrade, Xfittt, NextGym en NL-Actief) bleek op zondag 3 juni 2018 van de tien genomineerden het meest onder de indruk van Gymeyes, tot groot genoegen van Warmerdam.

De Amsterdamse start-up werd door het publiek en de vakjury verkozen tot het meest vernieuwende concept in de fitnessbranche van 2018. Voor wie nog niet bekend is met Gymeyes: Gymeyes is het eerste systeem waarmee sporters oefeningen met één druk op de knop vanuit verschillende hoeken kunnen filmen en analyseren. Gymeyes installeert meerdere actiecamera's en een iPad in de beste sportscholen, waarna consumenten met behulp van de beelden via een app oefeningen en houding kunnen verbeteren. Trainers kunnen monitoren of de leden vooruitgang boeken.

Een jaar nadat Mitchell Warmerdam van Gymeyes in het zonnetje werd gezet, spreken wij met hem over hoe het nu met hem en zijn geprezen onderneming gaat. "De tijd gaat snel, als ik nu terugdenk aan de awarduitreiking en besef dat het alweer meer dan een jaar geleden is. Als ondernemer leef je van target naar target, maar dat moment was wel een mijlpaal. De waardering vanuit de branche is supertof en streelt ook je ego. Ik heb ook veel felicitaties ontvangen en ook aandacht in de media gekregen. Het heeft zeker geholpen voor de naamsbekendheid en de positionering in de branche."

Had je een vermoeden dat je vorig jaar de BodyLIFE Innovatie Award echt kon winnen of kwam het als een grote verrassing?
"Nou, het kwam niet helemaal uit de lucht vallen. En dat bedoel ik echt niet arrogant. Maar tijdens het pitchen voor de vakjury merkte ik dat de andere genomineerden vooral verhalen vertelden over hun producten. Wat het was, hoe het werkte. Ik nam me eigenlijk voor om een iets meer persoonlijk verhaal te vertellen. Over hoe we tot Gymeyes zijn gekomen en hoe het proces naar ons concept is verlopen, tot aan het moment dat ik voor de vakjury stond. Ik had het idee dat ze er erg enthousiast over waren. En dat voorgevoel klopte, ook toen ik later juryleden nog even persoonlijk sprak. Maar de andere genomineerden hadden ook kunnen winnen. Gelukkig werden wij naar voren geroepen."

Kun je een inschatting maken van wat voor invloed het winnen van de BodyLIFE Innovatie Award op Gymeyes heeft gehad?
"De prijs zelf is natuurlijk een mooie waardering, maar het is vooral heel goed dat je op een locatie in de schijnwerpers komt te staan waar veel klanten en potentiële klanten rondlopen. De award heeft zeker een boost gegeven. De award staat nu op mijn kantoor bij een aantal kranten en tijdschriften met artikelen en interviews over Gymeyes. Het is een soort trofeeënkamer. Zo kun je af en toe stil staan bij wat er is gebeurd. Maar we kijken natuurlijk ook altijd vooruit, waar weer nieuwe kansen liggen om te groeien."

Kun je omschrijven hoe het afgelopen jaar, sinds de awardshow voor jou en Gymeyes is verlopen?
Ja, eigenlijk heel goed. We blijven groeien en hebben steeds meer gyms weten te bereiken met ons concept. We installeren steeds meer camera’s en iPads en het aantal geüploade video’s op de app blijft toenemen. We merken dat mensen in sportscholen toch heel graag willen zien hoe ze bewegen en hoe ze progressie kunnen boeken. Maar we zijn via via ook bij trampolinecentra terechtgekomen. Een eigenaar van een trampolinepark in Breda ontdekte Gymeyes bij zijn sportschool en dacht: die techniek kan ik ook gebruiken voor mijn leden. We gingen met elkaar in zee en het sloeg direct aan.”



Dus na de fitnessscholen heb je ook een weg gevonden in de trampolinewereld?

“Ja, inderdaad. We hebben onze apparatuur geïnstalleerd bij vijftig trampolineparken in acht landen, waaronder zelfs in Zuid-Korea. Dat gaat heel hard en de aanvragen blijven binnenkomen. Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik nu vaak een trampolinepark binnen zou lopen, had ik je niet geloofd. Het is echt een nieuwe markt, waar ik tot het eerste verzoek ook geen weet wat van had. Zo zie je maar dat je niet altijd alles kunt plannen, maar soms moet er ook gewoon iets op je pad komen. Maar dat ons concept ook in andere branches van waarde kan zijn, blijkt nu wel. Veel mensen die naar trampolineparken gaan vinden het gewoon heel leuk en leerzaam om zichzelf vanuit verschillende hoeken terug te zien. We zitten nu op een miljoen filmpjes in de app in een jaar tijd, maar we zitten echt niet stil en willen graag ook naar de VS.”

Wat is jullie volgende doel?
“Als je mij over een jaar weer zou spreken hoop ik dat we ook heel actief zijn in de VS, die markt is enorm groot, met gyms én trampolineparken. Als we in de VS een voet tussen de deur gaan krijgen, willen we naar tien miljoen filmpjes per jaar gaan. We hebben nu nog steeds een vrij klein team en we willen graag een structurele groei doormaken. Mede daarom kijken we ook naar nieuwe ontwikkelingen. Zo willen we ervoor gaan zorgen dat onze camera’s en de iPads die we leveren voor fitnessscholen en trampolineparken draadloos wordt. Dan kunnen we onze producten nog sneller wereldwijd leveren en kan de ondernemer de apparatuur zelf, binnen een uurtje, vrij eenvoudig aansluiten. Je moet altijd bezig blijven met innoveren.”


Wil jij op 22 november op de Fitfair de bodyLIFE Innovatie Award 2019 uitgereikt krijgen uit handen van de vakjury? Ga naar www.bodylifeinnovatieaward.nl, download het inschrijfformulier en stuur deze voor vrijdag 27 september retour.



 

Edities