Nieuws

11-02-2019 16:02

Nederlander vindt zichzelf behoorlijk fit

Mannen meest tevreden over hun armen, vrouwen over hun borst(en). Ondanks dat ruim de helft van de Nederlanders als goed voornemen had meer te bewegen of gezonder te eten, zijn we eigenlijk al best tevreden met ons fitheidsniveau.

Dat blijkt uit onderzoek van Fitnessmerk Bowflex. 32% van de Nederlanders noemt zichzelf fit en ruim 16% zou zich zelfs superfit (8%) of perfect (8%) noemen. Met name de mannen zijn te spreken over hun sportieve prestaties.. Ruim 55% van hen zegt bovengemiddeld fit te zijn waar dit bij de vrouwen 39% is.

Tevreden
We zijn dus best tevreden. Als we in de spiegel kijken zijn de mannen het meest tevreden over hun armen. Vrouwen zijn vooral content met hun borst. De buik kan op de minste waardering rekenen bij 39% van alle ondervraagden en is voor mannen en vrouwen een even grote stoorzender.
 
Meer bewegen thuis
Te weinig tijd (39%) en gebrek aan motivatie (29%) weerhoudt ons ervan meer te bewegen. Als we de juiste apparatuur thuis zouden hebben zegt 60% aan meer beweging te zullen komen.
 
Max Trainer M7
Bowflex deed het onderzoek naar goede voornemens vanwege de lancering van de Max Trainer M7 in Nederland. Dit geavanceerde trainingsapparaat voor thuis combineert de volledige lichaamstraining van een elliptische crosstrainer met de calorieënslopende effectiviteit van een stepper.

De laagdrempelige en soepele beweging van de Max Trainer biedt alle voordelen van een High Intensity Interval Training (HIIT) door verschillende snelheden en inspanningsniveaus. In 14 minuten kan al maximaal resultaat geboekt worden, tot wel 40 kcal per minuut. De Max Trainer M7 kost €2499,- en is o.a. verkrijgbaar bij NRG Fitness.