1 jaar geleden

Club van de maand: Plan Nijverdal

1 jaar geleden

Aan de voet van de prachtige Sallandse Heuvelrug wordt gebouwd aan een nieuwe droom. De droom van Bilal Durmaz en zijn vrouw Christel is omgedoopt in Plan Nijverdal en staat op het punt om geopend te worden. Als je het nieuwe gebouw binnenloopt ervaar je direct waar de twee rasondernemers naartoe willen; iets unieks neerzetten dat zijn weerga niet kent. Een combinatie van sporten, vergaderen, horeca en business. Je moet het beleven, ervaren en je erin onderdompelen.

Door Niek Arts

Plan Nijverdal is een uniek concept waar-bij het draait om beleving en doelstellingen halen. Op een innovatieve manier worden boutique fitness, horeca, hospitality, business en vergaderen gecombineerd. Het ondernemersduo gaat voor een high-end 'boutique club-uitstraling' met een grote plus: de kenmerkende Twentse gemoedelijkheid. Bilal: "Bij ons voel je je te gast, je bent thuis!"

Er was eens
Voordat Plan Nijverdal werd gerealiseerd, is er het nodige gebeurd. De start van Bilals ondernemerscarrière is een traditionele in de fitness. Bilal: "Vroeger deed ik aan verschillende vechtsporten zoals judo, kickboksen en taekwondo. In het taekwondo heb ik de nationale top gehaald. Daarnaast deed ik steeds meer aan krachttraining en ben ik uiteindelijk overgestapt naar het bodybuilding. Al snel merkte ik hoe leuk het is om je kennis en kunde op anderen over te brengen, waarop ik het CIOS heb gedaan. Mijn grote voorbeeld als 'leermeester' is mijn voormalig trainer Willem Jonkman. Ik ging iedere week speciaal voor zijn trainingen van Nijverdal naar zijn gym in Den Haag."

"In dezelfde periode ben ik met mijn vrouw gaan ondernemen, al snel bleken we een goed ondernemerskoppel te zijn. Samen zijn we eerst een horecazaak en daarna een kleine sportschool in onze woonboerderij begonnen. Vanaf de start stond beleving en het ontzorgen van onze gasten voorop. Hiervoor is goede hospitality doorslaggevend. Ik richtte me op de gym, die de naam 'Gym to-B' kreeg. Want zeker in het begin was 'sporten bij Bilal' een bekend begrip hier in Nijverdal."

Obese: de grote doorbraak
Al ondernemend groeide Bilal uit tot een 'Bekende Nijverdaller'. Zijn echte doorbraak als BN'er kwam toen hij eind 2010 als personal trainer aan de slag ging voor het televisieprogramma Obese. Bilal: "Naast dat het leuk was om te doen, was het onze doorbraak. Ik ben uiteindelijk drie jaar Obese-coach geweest. Het had een goede uitwerking op Gym to-B. Ineens kregen we ook personal training aanvragen uit Enschede, Zwolle, Lochem, Borne, Hengelo en Deventer, waarbij vooral ondernemers ons goed wisten te vinden."

"Vanaf dat moment zijn we echt gaan groeien. Door mijn manier van begeleiden, werd onze geografische vijver van klanten een stuk groter. Uiteindelijk zijn we gegroeid van drie trai-ners naar twaalf medewerkers en doen we nu ongeveer 250 uur personal training per week. Logisch dat ons huidige gebouw, een woonboerderij, te klein werd. Daarom zijn we vanaf 2016 aan de slag gegaan met Plan Nijverdal, waarbij ik stappen maak met de fitness en de personal training. Christel stort zich volledig op de horeca, business en hospitality."Het draait om beleving
Vanaf de eerste gedachten over Plan Nijverdal hameren Bilal en Christel op beleving en ontzorgen. Bilal: "In onze ogen draait daar alles om. Als je personal training volgt, dan doe je dat in een sportomgeving die daarbij past. In de ontwerpfase hebben we hier uitgebreid over nagedacht. Ik heb altijd de wildste ideeën, terwijl Christel praktischer is ingesteld en kijkt naar de haalbaarheid. Daarnaast is zij de creatieveling van ons twee en heeft ze zich bezig gehouden met de indeling, kleurensamenstelling en de inrichting van het nieuwe gebouw. Het resultaat mag er zijn!"

De beleving zit ook in de aanpak en benadering van de gasten. Bilal: "Ondanks de groei, komen mensen nog steeds 'sporten bij Bilal'. Die persoonlijke benadering is ons sterkste wapen. We organiseren regelmatig belevingsreizen. Met een groep hebben we de Kilimanjaro beklommen en recent hebben we nog de Inca Trail naar Machu Picchu gelopen. Ook dat is beleving en ontzorgen!"

Unieke combinatie
Met Plan Nijverdal komt een unieke ondernemersvisie tot wasdom. "We richten ons vooral op zakelijke gasten. Want naast sporten, kun je hier vergaderen in unieke vergaderlocaties en heerlijk lunchen en dineren. Daarvoor hebben we een eigen kok in huis. We hebben alles onder één dak: samen vergaderen, ontspanning in sporten, heerlijk eten en de Sallandse Heuvelrug letterlijk om de hoek. En dat allemaal op een hoge standaard."

Matrix Fitness geeft juiste zetje
Een belangrijke investering is de fitnessapparatuur. Ook hierbij is functionaliteit, beleving en kwaliteit voor Bilal belangrijk. "De apparatuur moet natuurlijk passen in onze high-end uitstraling. Al zoekende werden we zeer enthousiast van Matrix Fitness. Ik had al precies in mijn hoofd wat ik nodig had, maar wist nog niet precies hoe dat allemaal samen te voegen in ons nieuwe concept. Hierbij heeft Matrix ons perfect geholpen. We zijn in Nederland bij een aantal vergelijkbare gyms wezen kijken. Maar de meeste inspiratie hebben we opgedaan tijdens een Matrix-inspiratiereis naar Londen. Daar hebben we verschillende boutique clubs bezocht. We hebben met eigen ogen gezien hoe we met de juiste apparatuur net die extra touche kunnen geven aan ons belevingsconcept. Met Matrix Fitness is het plaatje van Plan Nijverdal compleet!"

Meer informatie op plannijverdal.nl en matrixmembers.nl

club van de maand
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Matrix Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf