1 jaar geleden

Slank blijven met een zittende baan

1 jaar geleden
Foto door Timothy Neesam, CC BY ND 2.0

Breng eenvoudige veranderingen aan, neem de trap in plaats van de roltrap
 
Besteding van de dag wordt gebombardeerd met beroemdheden met wasbord abs, lange magere ledematen en een onberispelijk vlekkeloze huid kan je het gevoel geven dat fit blijven onbereikbaar is. Al deze mensen hebben persoonlijke trainers, dieetplannen en enkele uren per dag om lichaamsbeweging en huidverzorging uit te voeren. Het zou belachelijk zijn om te verwachten dat iemand die aan een bureaubaan werkt vergelijkbare resultaten zou bereiken, nietwaar? Misschien niet. Hier zijn een paar tips om elke minuut van je werkdag te kapitaliseren, om ervoor te zorgen dat je de oefening krijgt die je nodig hebt om er uit te zien en je het best te voelen!
 
Maak het zitten mogelijk
Voor degenen die veel tijd voor een computer doorbrengen, kan het moeilijk zijn om tijd te maken om jezelf weg te scheuren. Hoewel misschien enkele van de beste en meest vergeten oefeningen die je kunt doen, zijn eigenlijk terwijl je aan je bureau zit. Mensen die langdurig zitten, lijden vaak aan rugpijn. Zorg ervoor dat je deze rekken ten minste tweemaal per dag uitvoert om rugpijn voorgoed te verbannen. Begin met het strekken van je nek, kijkend naar boven, naar beneden, naar rechts en naar links; doe elke beweging afzonderlijk in plaats van je hoofd rond te rollen, je zult het voordeel veel meer voelen en minder snel een zenuw vangen. Nadat je je nek hebt uitgerekt, rol je je schouders in een cirkelvormige beweging, zowel naar achteren als naar voren om de spanning daar los te laten en je polsen te laten rollen om de kans op het ontwikkelen van het carpale tunnelsyndroom te verkleinen, wat heel gebruikelijk is bij mensen die veel tijd besteden aan typen.
 
Het is ook erg belangrijk om je heupbuigers uit te rekken om lossere bewegingen in je onderlichaam aan te moedigen. Om dit te doen zet je je enkel op je andere dij, maak een driehoek met je benen. Leun voorover over je benen, houd je rug recht en inhaleer. Probeer dit drie keer te doen voor elke etappe en concentreer je echt op het voelen van de verlenging in de heupen. Eindelijk, het is tijd voor wat squeeze en release, draai de spieren in je buik en gluteus aan totdat ze volledig zijn samengetrokken en houd deze een aantal seconden vast en laat los, herhaal dit zo vaak als comfortabel is.


Foto door  Robert Pittman, CC BY ND 2.0

Maak gebruik van je pendelen
Waarom niet joggen om naar werk te gaan
 
Zovelen van ons besteden veel tijd aan het woon-werkverkeer. Als je het geluk hebt om relatief dicht bij je werkplek te wonen, dan zijn lopen, hardlopen of fietsen een fantastische manier om een paar calorieën te verbranden, je endorfines een boost te geven en geld te besparen op het openbaar vervoer. Gewoon lopen kan zoveel goeds voor je betekenen, van het stimuleren van je mentale gezondheid tot het dichter bij je 10.000 stappen per dag halen, lopen is zo'n onderschatte oefening.

Natuurlijk moeten veel van ons echt een trein pakken om te werken of zelfs rijden. Probeer in dat geval enkele van de bovengenoemde oefeningen die je zittend kunt doen of spring vroegtijdig van de trein en jog de rest. Hetzelfde idee geldt voor de auto, parkeren in de verste ruimte of zelfs parkeren net buiten de stad - je kunt ook geld besparen!

Als je het moeilijk vindt om lichaamsbeweging in te passen op je werkdag, vergeet dan niet de avonden en het weekend! Een vrouwelijke inspiratie, Fatima Moreira, Nederlandse pokerspeler, slaagde erin een pokercarrière en professioneel hockey met elkaar te verzoenen!

Het vinden van een sport waarvan je houdt, verrijkt niet alleen je leven, maar houdt je ook fit.

Het kantoor is je sportschool
Neem deze tip zo letterlijk als je wilt! Voor degenen met een beetje extra geld en wat vrijheid om hun bureau te versieren, investeer je in een paar belangrijke apparaten om je tijdens je werkdag actief te houden. Vervang uw bureaustoel door een oefenbal, deze zijn zacht en comfortabel, dus laat wat druk op je rug los en moedig je kernspieren aan om te werken om je rechtop te houden. Mini-hometrainers zijn niet enorm duur en betekenen dat je echt wat calorieën kunt verbranden door er gewoon een onder je bureau te stoppen.
 
Sta gewoon op
Als je echt eens verandering wilt brengen, probeer dan eens een sta-bureau? Staan op het werk in plaats van zitten kan je helpen ongeveer 10 kg te verliezen over een periode van 4 jaar. Deze verandering vermindert ook het risico op diabetes, kanker en cardiovasculaire problemen. Het is zo'n simpele verandering om te maken en als je voor een groot bedrijf werkt, is er een kans dat een groep van jullie bij elkaar zou kunnen komen en een alleenstaand kantoor zou kunnen vormen. Het is altijd gemakkelijker om gemotiveerd te blijven als andere mensen meedoen!
 
Meest recente artikelen