Artikel

20-06-2018 08:03

Nieuwe hoofdredacteur: Kuifje in fitnessland

Aangenaam: ik ben Niek Arts, de nieuwe hoofdredacteur van BodyLIFE. Nadat ik al een half jaar losse artikelen voor het magazine schreef, ben ik vanaf 1 mei de nieuwe captain van dit blad. Ik krijg regelmatig de vraag of ik uit de fitnesssector kom. Mijn eerlijke antwoord is: niet direct. Ik bezoek met regelmaat de sportschool, maar verder ben ik vrij bleu de sector ingestapt. Ik heb een achtergrond in de sportjournalistiek, de marketing en de bedrijfskunde. Een ideale combi om me de fitnesswereld verder eigen te maken!

De afgelopen periode heb ik me steeds verder ondergedompeld in deze interessante sector. Ik wil graag beginnen met de sector een pluim te geven. Er werken veel jonge en enthousiaste mensen die er alles aan doen om de sport- en fitnesservaring van de klant zo optimaal mogelijk te maken. Verder blijf ik me verrassen door de innovatieve krachten die actief zijn in deze sector. Want één ding heb ik al gezien: de sector wil en gaat vooruit en daar wordt keihard aan gewerkt.

FIBO-ontgroening

Mijn eerste echte kennismaking met alle facetten van de sector was tijdens de FIBO in Köln. Ik heb daar mijn ogen uitgekeken. Ook hier viel me op hoe open en toegankelijk iedereen is. Ik heb veel verschillende stands bezocht. Ik voelde me die dag echt Kuifje in fitnessland.

En dat gevoel houd ik nu vast. Ik leer de sector in snel tempo kennen en ga steeds meer op onderzoek uit. Dat wil ik ook in BodyLIFE naar voren brengen: eigen verhalen en onderzoeken. Want naast dat er veel moois gebeurt, heeft de sector de nodige uitdagingen. Ik ervaar een steeds verdere professionalisering en digitalisering van de sector. Dit in combinatie met de verdere integratie van health, vind ik uitermate interessant.

De meerwaarde van fitness
Fitness wordt ook buiten de sector verder omarmd. Steeds meer partijen zien in fitness en de sportschool dé mogelijkheid om maatschappelijke problemen aan te pakken, hun eigen business uit te breiden en als een effectief preventiemiddel. Met mijn frisse blik van buitenaf verwacht ik veel van deze ontwikkelingen. Want ik denk dat de fitnessmarkt zoveel groter is en dat er mooie co-creaties blijven ontstaan. En daar wil ik vanuit BodyLIFE bovenop zitten. Dat is voor mij de reden geweest om als hoofdredacteur aan de slag te gaan!


Altijd op zoek naar nieuws
Voor BodyLIFE zoek ik altijd naar interessante nieuwtjes, ontwikkelingen en interessante verhalen. Dus mocht je hier tegenaan lopen, dan hoor ik dat natuurlijk graag. Ik ben te bereiken op niek@bodylifebenelux.nl. Ik kijk uit naar jullie input!