3 november 2017

De 5 populairste fitnessketens van Nederland

3 november 2017
De grote groei van het aantal sportscholen in Nederland is over zijn hoogtepunt heen. Toch lijken vooral low-budget sportscholen onverminderd de wind in de zeilen te hebben.

Vooral Basic-Fit kan hierover meepraten. In vier jaar tijd wist de fitnessketen het aantal sportscholen bijna te verdubbelen; in 2013 had Basic-Fit 78 vestigingen, inmiddels zijn dat er 152. Dat blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel door horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Top 5 fitnessketens in Nederland

  • Basic-Fit (152 vestigingen)
  • fit20 (103 vestigingen)
  • Fit For Free (88 vestigingen)
  • Anytime Fitness (63 vestigingen)
  • Curves (51 vestigingen)
Verrassend is de tweede plek voor fit20. In 8 jaar tijd is deze formule gegroeid van 1 vestiging tot momenteel 103 locaties in Nederland en 114 locaties wereldwijd. Ook low-budget sportketen Fit For Free is gegroeid in het aantal vestigingen. Hierboven is te zien dat er in 88 vestigingen in Nederland zijn te vinden. In 2008 had de keten nog 47 vestigingen. Op nummer vier staat Anytime Fitness, dat 24/7 open is.

Ook fitnesscentra gericht op de vrouw hebben de afgelopen jaren terrein gewonnen, blijkt uit het onderzoek. Vrouwensportschool Curves staat dan ook op plek vijf. 

Groei over hoogtepunt heen
Hoewel de low-budget en vrouwensportscholen aan populariteit lijken te winnen, is het aantal fitnesscentra de afgelopen jaren met slechts 3 procent gestegen. En dat terwijl er een groei van 16 procent te zien is de afgelopen negen jaar, maar deze stijging is vooral te danken aan een explosie van het aantal sportscholen in de periode 2008-2011.

Lees het volledig artikel op Business Insider.

Meest recente artikelen