6 maanden geleden

Column Patrick Rijnbeek (NL Actief): Markt van 2 miljoen mensen met reuma bedienen

6 maanden geleden
Bewegen en reuma, dat lijkt op het eerste oog geen ideale combinatie. Ga maar eens sporten als je lijf pijnlijk en stijf aanvoelt. Maar bewegen is juist heel belangrijk voor mensen met reumatische aandoeningen. Krachttraining kan beperkingen en klachten, zoals ontstekingen, verminderen. Daarnaast zorgt sporten en bewegen voor meer energie, zelfvertrouwen en vriendschappen. Dat vindt ReumaNederland. Maar wel onder de voorwaarde dat mensen met reuma verantwoord, veilig en met plezier sporten en bewegen. Dan komen ze vanzelf uit bij de centra die zijn aangesloten bij NL Actief, omdat het lidmaatschap van de branchevereniging een kwaliteitskeurmerk is. Het is dan ook logisch dat ReumaNederland en NL Actief een samenwerking zijn aangegaan. Een grote kans voor onze leden, want Nederland telt liefst twee miljoen mensen met reumatische aandoeningen. Een enorme markt dus.

Op het snijvlak van gezondheid en bewegen liggen de grootste kansen voor onze branche om te groeien. NL Actief heeft de uitdaging aangenomen om samen met onze kennispartners het aantal fitnessconsumenten tussen nu en vijf à tien jaar te verdubbelen naar zes miljoen mensen. Ik ben ervan overtuigd dat een substantieel deel van die groei gezondheidsgerelateerd zal zijn. Met andere woorden: mensen die vanuit gezondheidswinst een betere leefstijl (moeten) aannemen en dus ook gaan sporten en bewegen. Het is daarom belangrijk dat we samenwerkingsovereenkomsten aangaan met partners in de gezondheidszorg. De joint venture met ReumaNederland is daar een krachtig voorbeeld van.

NL Actief organiseert donderdag 12 maart van 13.30 tot 15.30 uur een informatiebijeenkomst voor haar leden die belangstelling hebben om de markt van twee miljoen mensen met reumatische aandoeningen te gaan bedienen. De bijeenkomst vindt plaats bij Expo in Houten. Centra die interesse in deze grote, groeiende markt hebben, komen in aanmerking voor een keurmerk. Dat keurmerk is voor mensen met reuma een waarborg van kwaliteit. Ze krijgen dan ook het advies om te gaan sporten en bewegen bij een centrum dat dit keurmerk heeft.

Voor de NL Actief Preventiecentra is dit een buitenkans, omdat zij zich juist met kwaliteit op het snijvlak van gezondheid en bewegen al onderscheiden. Bent u nog geen Preventiecentrum? Dan is dit hét moment om aan te sluiten. Samen met ReumaNederland gaan we dit jaar fitnessprofessionals opleiden om mensen met reumatische aandoeningen (beter) te kunnen begeleiden. De opleiding vindt dankzij ReumaNederland plaats volgens de meest recente wetenschap.

ReumaNederland en de aangesloten lokale en regionale reumaverenigingen zijn op zoek naar fitnesscentra naar wie ze hun leden kunnen doorverwijzen. Bent u de fitnessondernemer of fitnessprofessional die mensen met een vorm reuma wil begeleiden? Is het antwoord op die vraag ‘ja’, dan nodig ik u namens onze projectleider Anne Marie van Duivenboden uit om 12 maart naar de informatiebijeenkomst van NL Actief te komen. Meld u aan via www.nlactief.nl en laat deze kans op een nieuwe doelgroep en dus nieuwe klanten niet liggen!

Patrick Rijnbeek
Directeur NL Actief
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf