4 jaar geleden

Het waren 12 mooie nummers

4 jaar geleden

Een aantal jaren geleden was de 'marketing uitspraak' uit de kop van een bekend uitzendbureau een hit in Nederland. Een uitzendkracht werd na drie dagen werken uitgebreid uitgezwaaid. En dat gevoel krijg ik zelf nu ook een beetje. Want na 12 nummers stop ik als hoofdredacteur van BodyLIFE. Toen ik ruim een jaar geleden begon was het niet de bedoeling om na een jaartje al weer te stoppen, maar het gebeurt toch. Wel blijf ik als freelanceredacteur betrokken bij het blad.

Waarom dan al weer zo snel weg? Die vraag heb ik natuurlijk ook aan mezelf gesteld. En het antwoord daarop: persoonlijke doelen en groei. Net zoals in de fitness stel je (sport)doelen en probeer je die te halen. Hierbij vind ik de factor fun en 'lekker bezig zijn' heel belangrijk. En hierbij merkte ik dat de coördinerende rol die bij de functie van hoofdredacteur van BodyLIFE hoort, mij niet zo goed past als eerder gedacht. Ik heb geleerd dat ik het zelf leuker vind om losse artikelen te maken en van project naar project te gaan.

Gelukkig laat ik de fitness niet helemaal achter me. Ik blijf sowieso als freelanceredacteur verbonden aan dit mooie blad. Ik zal dus nog regelmatig artikelen schrijven en soms aanwezig zijn op beurzen, congressen en fitnessevents. Daarnaast ga ik verder met twee eigen bedrijfjes. Een trainingsbureau gericht op zakelijk schrijven en contentproductie in de b2b-sector. Mijn andere bedrijf richt zich op het cre?ren van (geschreven) content voor de sportsector, gecombineerd met strate-gisch contentadvies. Dit doe ik vanuit sport-content.nl. Ik blijf dus lekker actief in de sport- en fitnesswereld.

Hierbij ga ik volop gebruikmaken van alle mooie lessen die ik het afgelopen jaar in de fitnesswereld heb geleerd. Want wat mij vooral bijblijft van deze sector is de diversiteit, flexibiliteit en de leuke vorm van relaxtheid en ontspannenheid die er heerst. Daarnaast heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan op bedrijfskundig- en marketingvlak. Het is een mooie reis geweest, die ik nu op een andere manier ga voortzetten.

Voor alle lezers, dank voor het leuke afgelopen jaar en we komen elkaar vast nog tegen. Vanaf BodyLIFE nummer 6 neemt Guus Hetterscheid het stokje van mij over als hoofdredacteur. Ik wens hem veel succes en plezier bij zijn nieuwe uitdaging!

Niek Arts
(ex-)hoofdredacteur BodyLIFE

Meest recente artikelen