21 november 2016

Nieuw, 3 Leefstijl Challenge programma's

John van Heel
Directeur
21 november 2016
Gezonder leven en afslanken is de nummer 1 doelstelling van de meeste mensen die starten bij sportcentra. Voor de begeleiding van mensen die af willen vallen of gezonder willen leven hebben Fit!vak en TNO kennisdossiers en protocollen ontwikkeld. Op basis van deze informatie heeft EFAA de Leefstijl Challenge programma’s ontwikkeld. 

De beschikbare programma’s zijn:
  • Het Leefstijl UPDATE programma
  • Het Leefstijl Challenge programma
  • Het Leefstijl- en Afslank Challenge programma
  • Het Leefstijl- en Diabetes Challenge programma

Het eerste Leefstijl UPDATE programma is een compact programma waarin de deelnemer een activitytracker, een online leefstijl programma en twee leefstijl consults geboden wordt. De eerste leefstijl consult is gericht op beweging, er wordt een beweeganalyse gedaan en een persoonlijk beweegplan volgens de WHO Schijf van 3 opgesteld. Leefstijl consult twee richt zich op voeding, welke voeding is gezondheid bevorderend, welke ziekmakend en dikmakend. Ook hieruit volg een persoonlijk advies voor de deelnemer.

De Challenge programma’s bevatten ook de eerste twee consults, op gebied van beweging en voeding, echter in deze programma’s gevolgd door twee mentaal coaching sessies, om de deelnemer te ondersteunen de nieuw geformuleerde leefstijl doelstellingen te verankeren in de leefstijl.

Sportcentra, fysiotherapeuten, gewichtsconsulenten en personal trainers die deze 4 programma’s willen aanbieden in de regio ontvangen alle gebruikersdocumenten, een korte opleiding en een uitgebreid bekendmakingsprogramma.

Momenteel wordt het programma al op meer dan 50 locaties in Nederland aangeboden, inclusief regio bescherming. Organisaties die interesse hebben om de programma’s in de eigen regio aan te bieden kunnen contact opnemen via info@efaa.nl
Auteur

John van Heel