7 jaar geleden

Maak je klaar voor het fitnesscentrum waar elke hartslag telt

Epass-Online
Redacteur
7 jaar geleden
Epass online heeft in samenwerking met RAF Sport een programma ontwikkelt waarbij ieder individu binnen het fitnesscentrum op hartslag kan trainen waarbij deze op groot scherm is af te lezen. Met de individuele hartslagtraining zullen de leden harder werken, zich gemotiveerder voelen en snel weer terugkomen om hun statistieken te verbeteren.
 
Meten is weten
Hartslagmeting op een groot scherm voor een spinningles bestond al, maar nu is dit ook ontwikkelt voor in de fitnesszaal op individuele basis.
Technologie staat sowieso meer en meer centraal in ons dagelijks leven en heeft de manier waarop we sporten behoorlijk veranderd. Smartphones en allerlei wearables houden al het aantal stappen dat je per dag zet bij, ze kunnen je hartslag meten en weten wanneer je naar bed gaat. Omdat tijdens de training op de grote schermen je hartslag wordt weergegeven, krijg je direct feedback en is het lid er bewust van of er wel voldoende of juist niet te hard wordt getraind. 
Het is nu dus objectief te meten hoe het lid in de sportschool traint, in welke zone en hoe veel calorieën hij of zij heeft verbrand per training. Of je nu meedoet aan een groepsles of individueel aan het trainen gaat in het krachthonk. Na iedere training worden alle statistieken doorgestuurd naar het lid per e-mail of sms. Er zijn door de leden zelf ook doelstellingen op te stellen over het bijvoorbeeld te verbranden aantal calorieën of het aantal trainingen per maand en daarbij een bonussysteem op te zetten. Alle gegevens worden opgeslagen in e-pass online zodat de trainers deze informatie kunnen inzien en daarbij de leden extra kunnen coachen.

Thuis aan de slag
Omdat leden in het fitnesscentrum worden geleerd in welke zone zij het beste kunnen trainen om hun doelstelling te kunnen behalen is het ook mogelijk, indien het lid zelf een hartslagmeter heeft, thuis of lekker buiten aan de slag te gaan onder begeleiding van het fitnesscentrum. Niet iedereen heeft immers de tijd en ook zin om iedere dag naar het fitnesscentrum te gaan. Het fitnesscentrum komt dus nu bij het lid thuis met de app. Het lid geeft via de app aan te willen trainen op hartslag en start de training. Via een filmpje kan er worden meegedaan met de thuisoefeningen en wordt er gelijk feedback gegeven over de hartslag en daarbij de juiste intensiteit. Wanneer de training is afgelopen zal de training worden gelogd, en worden de statistieken opgeslagen. Ook wordt deze training dan opgeslagen als zijnde een bezoek aan het fitnesscentrum. 
Natuurlijk kan het lid ook gewoon gaan wandelen, meedoen aan een bootcamp of lekker gaan fietsen, deze worden allemaal opgeslagen als een vorm van bewegen en dus een bezoek aan het fitnesscentrum! Natuurlijk coacht de app het lid wel om minimaal 1 tot 2 keer in de week naar het fitnesscentrum te komen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Epass-Online