7 jaar geleden

Fit-NL eerste aanbieder NASM Performance Enhancement Specialist opleiding in Nederland

Fit-NL BV
Redacteur
7 jaar geleden

Met de toonaangevende Performance Enhancement Specialist (PES) opleiding leren cursisten talentvolle amateursporters en atleten tot op Olympisch niveau te begeleiden. De opleiding is bedoeld voor professionals die de fysieke prestaties van wedstrijdsporters optimaal en systematisch willen verbeteren. Fit-NL is het eerste opleidingsinstituut in Nederland dat deze specialistische opleiding aanbiedt.

PES is de vervolgopleiding van de Certified Personal Trainer opleiding van de National Academy of Sports Medicine (NASM). De NASM heeft middels het Optimal Performance Training model (OPT model) een trainingsconcept ontworpen die de atleet via systematische stappen naar een hoger fysiek niveau brengt. Middels een bewegingsassessment en sport specifieke testen wordt er een op maat gemaakt trainingsprogramma gemaakt dat alle fysieke facetten bevat die een atleet nodig heeft. Dit OPT model is wetenschappelijk onderbouwd en uitgebreid in de praktijk getest. NASM staat internationaal bekend om zijn integrale benadering bij het trainen van het menselijk lichaam waarbij zowel naar de atleet zelf als naar de sport specifieke componenten gekeken wordt.

In Nederland beseffen sporters, sportclubs, sportbonden en NOC*NSF dat fysieke training niet meer kan ontbreken om tot een optimale prestatie te komen. Met de opleiding PES biedt Fit-NL professionals een internationaal bekende opleiding die zich inmiddels in Engeland, Amerika en Australië reeds bewezen heeft. De eerste PES opleiding gaat in maart 2017 van start.

Voor meer informatie over de opleiding kijk op www.fit-nl.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Fit-NL BV