5 jaar geleden

Gotta catch ‘em all! Pokémon Go dé fitness app van dit moment

FitMasterFreddy
Redacteur
5 jaar geleden

Het is je vast niet ontgaan: de wereld wordt momenteel overspoeld door virtuele Pokémons en fanatieke Pokémon jagers. Mensen vergeten alles om zich heen en zijn volledig gefocust op het vangen van Pokémons met hun smartphone. Niet zo handig in het verkeer maar voor de gezondheid is het een zeer positieve ontwikkeling. Het klinkt bizar, maar wist je dat Pokémon Go de populairste fitness app van dit moment is?

Als ondernemer in de health branche ken je als geen ander de cliché verhalen over mensen die ongezond zijn omdat ze het grootste gedeelte van de dag zittend, hangend of liggend achter een scherm doorbrengen. Pokémon Go brengt hier verandering in en jaagt alle kluizenaars, bankhangers en gameverslaafden naar buiten.

De Pokémon jacht is geopend! Precies op het juiste moment.

Pokémon Go komt op het perfecte moment: de zon laat zich steeds vaker van zijn beste kant zien en de schoolvakanties zijn begonnen. Het is eigenlijk een moderne variant van buiten spelen. Je moet soms kilometers lopen om extra punten te verdienen dus het spel is een ideale cardiotraining.

Op naar de Pokégym. Hoe werkt het precies?

Op basis van GPS kaarten van Google Maps loop je rond in de echte wereld. Wanneer je deze kaart bekijkt met de camera van je smartphone in de Pokémon Go app, verschijnen er Pokémons op je beeldscherm. Deze Pokémons kun je vangen en verzamelen.

Elke Pokémon heeft zijn eigen superkrachten en je kunt je Pokémons ook trainen om sterker te worden en te vechten met andere Pokémons. Dit doe je in een zogenaamde Pokégym. Deze virtuele gyms zijn vaste punten die je kunt vinden op je plattegrond.

Je kunt naar de Pokégyms wandelen en hier je Pokémon trainen en sterker maken. Als je dit goed doet, wordt je eigenaar van de gym. Uiteindelijk is het doel om zo veel mogelijk sterke Pokémons in je bezit te hebben en zo veel mogelijk Pokégyms te bezitten.

Dus beste gym owner, heb jij al je eigen Pokémon Go gym? Tijd om op jacht te gaan met je klanten!

Meer lezen over gekke trends en ontwikkelingen in de fitness branche?

Auteur

FitMasterFreddy