5 jaar geleden

Een strakke buik voor je klant! De 5 beste ab-exercises uitgelicht (inclusief gratis trainingsschema)

FitMasterFreddy
Redacteur
5 jaar geleden

De sixpack staat waarschijnlijk hoog op de wensenlijstjes van je klanten. Je kunt ze aan het werk zetten met traditionele buikspiervormen als de sit-up en de crunch, maar dat gaat waarschijnlijk snel vervelen. Motiveer je klanten met deze 5 FitMasterFreddy buikspieroefeningen. Onze health professional Jean-René legt uit waarom dit toppers van oefeningen zijn.

1. Chop (cable machine)
Mijn favoriete buikspieroefening. Een perfect voorbeeld van kwalitatief bewegen en een goede samenwerking van de armen met de romp. Deze oefening vormt een super koppelaar van de krachten die plaatsvinden van de arm naar de romp toe.

2. Hoover birddog (exercise mat)
Een pittige oefening waarbij stabiliteit centraal staat. Door het stilhouden van de romp terwijl je kruislings een arm en een been heft staan diagonale krachten op de romp centraal. Deze krachten kun je in het dagelijks leven goed gebruiken.

3. Medicin ball russian twist (exercise mat)
Vergeet de schuine buikspieren niet. Deze oefening is daar een hele mooie vorm voor. Let er goed op dat je klant blijft ademhalen.

4. Pilates half roll back (exercise mat)
Sixpack alert! Kracht en souplesse ontmoeten elkaar bij deze oefening. Vanuit een actieve houding wordt nu met name de rectus abdominis aangesproken. Deze spier is verantwoordelijk voor je sixpack.

5. Dragon flag (fitness bench)
Deze is voor de echte die-hards. Sylvester Stallone heeft de dragon flag bekroond tot zijn favoriete oefening om zijn abs weer in vorm te krijgen voor zijn Rambo rol.

Download hier gratis het trainingsschema dat Jean-René heeft samengesteld voor killer-abs.

Kunnen jouw klanten geen genoeg krijgen van buikspieroefeningen?
Lucky you! De software van ons staat bomvol met oefeningen, waaronder ook veel buikspiervormen. Bewegen in de keten staat hierbij centraal, ook heel fijn voor je core dus. Download gratis de software van FitMasterFreddy en probeer het 14 dagen uit. Registreren kan hier.

Auteur

FitMasterFreddy