23 october 2015

Excite - Efficiency en training op maat dankzij branchespecifieke software

FitMasterFreddy
Redacteur
23 october 2015

De integratie van digitale technologie in de sportwereld is in volle gang. Veel innovaties waaien over uit Amerika, maar ook in ons land wordt branchespecifieke software ontwikkeld van hoge kwaliteit. FitMasterFreddy biedt softwareoplossingen op maat voor sportschoolhouders, medisch personal trainers en fitnessinstructeurs. De softwarespecialist lanceerde op 1 september 2015 de nieuwste versie: Excite.

FitMasterFreddy biedt software met wetenschappelijk onderbouwde inhoud voor ondernemers in de fitness- en health branche. Het bedrijf uit Venlo ontwikkelt samen met een team van (medisch) specialisten, personal trainers, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen geavanceerde ICT oplossingen. Hiermee kunnen trainingsschema’s op maat worden samengesteld, die bovendien volledig worden aangepast aan de huisstijl van de gebruiker. De FitMasterFreddy database bevat inmiddels ruim drieduizend oefeningen met uitgebreide omschrijvingen en inzichtelijk fotomateriaal. Na Free en Inspire werd begin september 2015 Excite geïntroduceerd. Dit pakket biedt extra mogelijkheden voor cliëntenbeheer en ingenieuze koppelingen van klantinformatie en trainingsschema’s. Personal trainers, fitnessinstructeurs en sportschoolhouders kunnen hierdoor meer maatwerk leveren richting de klant; ook wordt de efficiency vergroot door geavanceerd agendabeheer.

Maatwerk door branchekennis

Bedenker/oprichter van FitMasterFreddy is medisch personal trainer en fysiotherapeut Remy Moelchand. Als vakspecialist liep hij al enige tijd rond met het idee om branchespecifieke software te laten ontwikkelen, waardoor klantgegevens en trainingsmodules niet steeds opnieuw samengesteld hoefden te worden. “Door jarenlange ervaring in de sportwereld en diepgaande kennis van de branche weet je wat er speelt en waar behoefte aan is. Trainers zaten te springen om een alternatief voor alle papieren administratie. Ook het digitaliseren van trainingsschema’s had hoge prioriteit. Door de slimme koppeling van gegevens kan veel efficiënter gewerkt worden. Klantinformatie wordt eenmalig ingevoerd en is daarna eenvoudig aan te vullen. Onze gedifferentieerde trainingsdatabase biedt een zorgvuldige selectie van verantwoorde oefeningen.”Toegevoegde waarde

Samen met ICT specialisten en toonaangevende spelers uit de sportbranche ontwikkelde Moelchand een kwalitatief hoogwaardig softwarepakket. Sinds de oprichting van FitMasterFreddy in 2013 werkt een team van vijftien professionals aan optimale integratie van digitale technologie in de dagelijkse praktijk van sportinstructeurs. “Met name vanuit het buitenland werd de markt al enige tijd overspoeld met producten waarmee online trainingsschema’s gemaakt kunnen worden. In de praktijk blijkt echter dat deze oplossingen nogal eens te kort schieten. FitMasterFreddy is een product van eigen bodem, gemaakt vanuit verregaande kennis van de branche. Hierdoor kunnen we echt toegevoegde waarde leveren.”

'Samen met ICT specialisten en toonaangevende spelers uit de sportbranche ontwikkelde Moelchand een kwalitatief hoogwaardig softwarepakket.'


Geavanceerd informatiebeheer

Excite biedt als softwarepakket uitbreiding op de standaard software; met name de mogelijkheden voor agendabeheer en de koppeling van actuele klantgegevens met trainingsprogramma’s bieden zowel instructeur als klant meerwaarde. Moelchand licht toe: “Alle klantgegevens hoeven maar één keer te worden ingevoerd. Handig is de functionaliteit waarbij per klant bijzonderheden kunnen worden toegevoegd in een notitieveld. Metingen als vetpercentage, buikomvang en BMI zijn met één druk op de knop voorhanden. Ook worden trainingsprogramma’s gekoppeld aan het cliëntenbeheer, zodat meteen zichtbaar is in welke fase van een training de klant zich bevindt. Door middel van duidelijke grafieken wordt de voortgang van de training helder weergegeven. Alle statistieken kun je gebundeld in een rapport meegeven aan de klant. Deze rapportage wordt uitgeprint of kan worden gedownload in je eigen huisstijl.”

Digitale agenda

In de FitMasterFreddy agenda, die speciaal is ingericht voor health professionals, kan iedere gebruiker zijn afspraken managen over bijvoorbeeld intakes en geplande trainingen. De afspraak koppel je eenvoudig aan de juiste klant. Remy: “Heel handig als je onderweg naar een klant bent. In een oogopslag heb je alle benodigde informatie op je scherm. De agenda kan ook in de FitMasterFreddy app worden geopend.”

In de toekomst zijn meerdere koppelingen denkbaar. “FitMasterFreddy breidt steeds verder uit met functionaliteiten die niet alleen een tijdsbesparing opleveren, maar ook extra service bieden richting de klant van de health professional.” Sinds 14 oktober is FitMasterFreddy ook als gratis app verkrijgbaar in de App Store voor iOS en in de Google Play Store voor Android. “We zijn als jong en innovatief bedrijf voortdurend op zoek naar mogelijkheden om professionals in de fitness- en health branche te ondersteunen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op persoonlijke dienstverlening richting de klant.”

www.fitmasterfreddy.com
 

Auteur

FitMasterFreddy