8 jaar geleden

Intensief sporten zonder te verzuren

8 jaar geleden
Sporten is gezond. Hardlopen, zwemmen, fietsen – waar je ook voor kiest, een goede workout maakt je fit en energiek. Behalve dan natuurlijk als je het in al je enthousiasme iets te bont maakt. Je spieren verzuren en dat doet pijn. Voor topsporters is verzuring bijna niet te voorkomen, maar iedereen die actief bezig is kan ermee te maken krijgen. De oorzaak ligt in het verbrandingsproces van je spieren. Hoe zwaarder je traint, hoe meer melkzuur er daarbij vrijkomt. Ons lichaam gebruikt natriumbicarbonaat om dat zuur te verwerken, maar bij overbelasting is dat niet bij te benen. De zuurbalans raakt uit evenwicht, met pijnlijke spieren tot gevolg. De oplossing? Je lijf een bicarbonatische boost geven! Door het drinken van basisch water – water met een hoge pH-waarde – of het slikken van Alka® Tabs, verhoog je weer het gehalte aan  natriumbicarbonaat in je lichaam. Het resultaat? Geen zuurresten, geen pijn. Voor de topsporter én voor jou.
 
Weer in balans
Ben je iets te fanatiek geweest in de sportschool en kun je door de spierpijn bijna je bed niet uitkomen? Dan zijn je spieren flink verzuurd. In principe is ons lichaam goed in staat zuren te neutraliseren, maar bij overbelasting kunnen er zuurresten achterblijven. Topsporters kennen dit proces als geen ander. Na verloop van tijd ontstaat door de continue overbelasting een tekort aan zuurstof om energie voor de spieren te kunnen produceren. Dan gaan je cellen suikers (glucose) gebruiken voor de energieproductie. Daarbij komt melkzuur vrij, soms zoveel dat het lichaam het niet meer af kan voeren. Professionele sporters krijgen na een topprestatie daarom soms zuurstof toegediend om de gezonde verbranding weer op gang te brengen, maar ook voor wie thuis geen zuurstoffles heeft staan is er een oplossing. Je kan je lichaam helpen met het verhogen van de basische buffer – ofwel de hoeveelheid bicarbonaten in je bloed - waardoor overtollige melkzuren worden geneutraliseerd en afgevoerd.

Pak zuren aan
Het draait dus om het bufferen van zuren. Ons lichaam pakt zuren aan met basische stoffen, waarbij natriumbicarbonaat de belangrijkste is: het vormt een buffer in ons bloed die ervoor zorgt dat zure afvalstoffen worden geneutraliseerd. Door het drinken van basisch water – water met een hoge pH-waarde – produceert de maag natriumbicarbonaat dat via de maagcelwanden direct in het bloed wordt opgenomen. Water is eenvoudig basisch te maken door drie Alka® Druppels aan een glas toe te voegen. Ook Alka® Tabs bieden uitkomst. Deze tabletten lossen door de unieke coating pas in de darmen geleidelijk op, waar natriumbicarbonaat aan het bloed wordt afgegeven. Met een goede basische basis herstel je veel sneller en kun je langer en beter presteren.
 
Gebruik
Op reguliere dagen, de dagen dat er niet wordt gesport:
Alka® Druppels: dagelijks 4 - 5 glazen water (250 ml) drinken met 3 druppels
Alka® Tabs Original: dagelijks 2 tabletjes (1 na het ontbijt en 1 na de avondmaaltijd)
Op sportdagen, tijdens trainingen en wedstrijden:
Alka® Druppels: gedurende de dag (voor en na het sporten) 4 – 5 glazen water drinken
(250ml) met 3 druppels. Drink tijdens het sporten (uit een bidon of flesje) water met 8 druppels per 500 ml water
Alka® Tabs Original: na het ontbijt 2 tabletjes nemen en na de eerste maaltijd na de wedstrijd of training 2 tabletjes
 
Prijs & verkrijgbaarheid
Alka® Druppels en Alka® Tabs zijn verkrijgbaar bij ruim 600 vakdrogisten en gezondheidswinkels of online te bestellen in de Alka-webshop. De druppels kosten €29,95 voor 37ml en de tabs zijn verkrijgbaar voor €24,95 voor 90 tabletten. Alka® heeft ook tabs met extra calcium en met extra magnesium, beide voor €24,95 voor 90 stuks.
 
Over AlkaVitae®
AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit zes producten die helpen bij het herstellen van verzuring: Alka® Bad, Alka® Druppels, Alka® Tabs, Tabs Calcium en Tabs Magnesium, Alka® Thee en Alka®  Greens. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach. Zie voor meer info over AlkaVitae, de producten en de Alka Coach www.alkavitae.com.    

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer