8 jaar geleden

Nederlandse vrouw wil meer bewegen

8 jaar geleden
Naast die drukke baan en een fulltime huishouden kan het soms lastig zijn om wat tijd voor jezelf te nemen. De Nederlandse vrouw geeft dan ook aan een actievere levensstijl te willen, zo suggereert een nieuw onderzoek. Maar hoe doen ze dit?

Uit onderzoek van Etos is gebleken dat slechts 26 procent van de vrouwen weet wat het aanbevolen aantal stappen per dag is. Gemiddeld zet de Nederlandse vrouw dagelijks 3.000 tot 4.000 stappen. Dit is niet eens de helft van de aanbevolen 10.000 stappen. Dit terwijl uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de helft van de vrouwen meer zou willen bewegen.

De Nederlandse vrouw wil zich fitter voelen en een conditie opbouwen. Niet voor hun partner, maar voor zichzelf. Om dit doel te bereiken gaan we slim te werk. We zorgen dat we aan onze beweging komen door dit te combineren met huishoudelijke klusjes: de hond uitlaten, fietsend of lopend boodschappen doen én vaker de trap pakken zijn populair. 

Alhoewel vrouwen zichzelf niet écht belonen na het sporten, hebben zij toch een klein verwenmomentje. Populair zijn een extra lange douchebeurt of een heerlijk lang badderen. Etos wil hierop inspelen en lanceert vandaag hun nieuwe app 'Mijn Etos'. In de app zit een stappenteller verwerkt. Wanneer een mijlpaal wordt behaald, worden gebruikers verwend met kleine cadeautjes of aanbiedingen. 

Bron: Metronieuws

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer