23 february 2016

Be Sporty brengt sporters en sportaanbieders samen

23 february 2016
Het aantal leden van sportverenigingen loopt terug, zo blijkt uit onderzoek van NOC*NSF. Het aantal sportievelingen is echter al jaren stabiel: ruim de helft van alle Nederlanders sport wekelijks. Daarnaast neemt de populariteit van bewegen toe. Het nieuw online boekingsplatform Be Sporty speelt in op deze veranderende behoefte door mensen op een laagdrempelige manier te laten sporten wanneer het hen uitkomt. Het sportplatform van ondernemer Willem Stoutenbeek - die eerder het voetbalconcept Powerleague naar Nederland haalde - lanceert deze maand in Amsterdam, maar wil op korte termijn heel Nederland bedienen. Be Sporty is daarom op zoek naar meer Nederlandse sportclubs, sportscholen en verenigingen die interesse hebben om (een deel van) hun activiteiten ook via Be Sporty aan te bieden.

Stoutenbeek: “Het boeken van sportactiviteiten was nog nooit zó makkelijk. Met Be Sporty heeft men toegang tot een veelzijdig aanbod van sporten in de nabije omgeving. Het draait om vrijblijvende en flexibele sportmomenten zonder verplichtingen.” Actievelingen kunnen dus heel gemakkelijk online een tennisbaan, een lesje CrossFit, yoga of een 5-a-side voetbalveldje boeken. Het boekingsplatform geeft direct inzage in het lokale sportaanbod en het sportmoment naar keuze kan meteen online worden vastgelegd. 
 
 
Sportplatform voor iedereen
Of het nu om klimmen, squashen, bootcamp, golfen of hardlopen gaat, Be Sporty wil mensen laten genieten van sportieve activiteiten zonder de lasten van een abonnement of lidmaatschap. Stoutenbeek: "Bijna alles is tegenwoordig in een paar muisklikken te boeken, van je vakantieadres tot een kappersafspraak. Vanaf nu kan men ook online terecht voor het boeken van sportactiviteiten." Voor sportaanbieders is Be Sporty interessant, omdat zij via dit platform een nieuwe doelgroep kunnen aanboren en zo meer mensen kunnen verwelkomen.

Over Be Sporty
Het online boekingsplatform Be Sporty is in 2015 opgericht in Amsterdam door sportondernemer Willem Stoutenbeek. Be Sporty wil sportaanbod en sporters samenbrengen. Zowel kleine als grote sportclubs, sportscholen en verenigingen kunnen zich aansluiten bij het platform. De activiteiten variëren van traditionele sporten als tennis, squash, voetbal en golf tot yoga, bootcamp, CrossFit en klimmen. In eerste instantie richt Be Sporty zich op de Randstad, om daarna verder te groeien in de rest van het land en internationaal. Om deze ambities waar te kunnen maken heeft het bedrijf venture capitalist Brandaris  Capital aangetrokken. Voor meer informatie, ga naar www.besporty.com.
 


 



 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer