8 jaar geleden

5 Geldige smoezen om niet te moeten sporten vanavond

8 jaar geleden
We worden overspoeld met fitnessquotes op sociale media, bedoeld om je een virtuele schop onder de kont te geven richting sportschool. #BetterForIt, #RestLater, #NoExcuses. Maar soms zijn er wél perfect geldige excuses om een avondje sporten over te slaan.Vijf tips die (jouw) fitnessleden als excuses gebruiken om niet te hoeven trainen op een rijtje.

1. Ik voel me maar zo zo
Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Voel je je niet zo goed, maar denk je dat een beetje activiteit geen kwaad kan? Ga dan met een gerust hart sporten. Maar als je je wat koortsig voelt, je echt beroerd voelt of zelfs iets besmettelijks hebt, is het belangrijk om thuis te blijven en je lichaam niet extra te belasten. Dan is het rustig aan doen om zo snel mogelijk te herstellen de beste keuze.

2. Ik ben geblesseerd
Hoe voorzichtig je ook bent en hoe goed je je oefeningen ook uitvoert, af en toe kunnen blessures de kop op steken. Het maakt niet uit hoe weinig pijn het doet, herstellen is belangrijker dan sporten. Al betekent dat niet dat je helemaal niets meer mag doen natuurlijk. Heb je last van schouderpijn? Dan kan je natuurlijk nog altijd oefeningen doen waarbij alleen je benen en/of buikspieren belast worden.

3. Ik ben uitgeput
Heb je een slapeloze nacht achter de rug? Dan is het niet verwonderlijk dat een avondje fitness niet meteen bovenaan je prioriteitenlijstje staat. Ben je echt doodop? Dan laat je het sporten beter voor wat het is. Als je uitgeput aan een workout begint loop je namelijk meer risico op blessures.

4. Mijn spieren zijn stijf
Doet je hele lichaam pijn van de workout van de dag (of twee) ervoor? Dan kan je wellicht een rustdagje gebruiken. Als je traint (zeker met gewichten), hebben je spieren immers tijd nodig om te herstellen. In plaats van zware gewichten te heffen, maak je beter een rustige wandeling.

5. Ik heb het veel te druk
Voor je dit excuus iedere week toepast, een drukke dag is geen geldige reden om het sporten zomaar te skippen. Misschien moet je het gewoon anders aanpakken? Als je weinig tijd hebt, is het inderdaad niet makkelijk om een uurtje fitness in te plannen, maar je kan ook altijd thuis aan sport doen. Haal dat yogamatje en die dumbbells dus maar van onder het stof, want squats, burpees en push-ups kunnen overal!

Bron: Goedgevoel.be
 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer