8 jaar geleden

Westlandse sportscholen zitten bomvol

8 jaar geleden
'Zomaar even' naar de sportschool is er niet meer bij in Westland. De populariteit van spinning en fitness neemt zodanig toe dat klanten hun groepslessen moeten reserveren via een app op de smartphone. 

"Sinds we in ons nieuwe pand zitten, zijn we ermee begonnen," vertelt Ton van der Heide van Highline Fitness in 's-Gravenzande. "Sommige groepslessen zijn gigantisch populair, zoals spinning. Dan is het handig als je weet dat je ook daadwerkelijk een plekje hebt. Van tevoren reserveer je via de app en als je niet kan, annuleer je hem net zo gemakkelijk."

Lootje trekken
Ook WestCoastGym in Monster werkt sinds de opening in december 2014 met een dergelijk systeem. "Bij sommige bedrijven moeten deelnemers een lootje trekken. Wie mis trekt, kan weer naar huis. Voor klanten is reserveren veel prettiger, maar ook maakt het onze administratie overzichtelijker."

Fast Sspinning in Poeldijk gaat nog een stapje verder. Bij de spinningschool stel je niet alleen je plek veilig, maar kan je ook de fiets kiezen waarop je de nodige calorieën kan verbranden. "We kwamen op het idee doordat je ook specifieke vliegtuigstoelen kan boeken. Veel van onze klanten hebben zo hun voorkeur," vertelt Petra Hofstede. "Vroeger moesten we soms wel eens abonnees afzeggen omdat de les vol zat. Dat kan natuurlijk niet. Klanten met een abonnement gaan dus voor en de resterende fietsen zijn voor mensen met een rittenkaart."

Dat spinning zo populair is in het Westland komt volgens Hofstede vanwege de liefde voor het wielrennen. "We zitten nu eenmaal graag op de fiets. En in de winter is dit een mooi alternatief."

(Bron: AD.nl)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer