8 jaar geleden

Cybex versterkt Life Fitness

8 jaar geleden

Toevoeging van Cybex verruimt kwalitatief hoogstaand productaanbod en bevordert wereldwijde groeimogelijkheden

Life Fitness, de wereldmarktleider in commerciële fitnesstoestellen, heeft Cybex toegevoegd aan de serie toonaangevende fitnessmerken van het bedrijf. Door Cybex toe te voegen aan de productportfolio van Life Fitness wordt met name het aanbod aan kwalitatief hoogstaande fitnesstoestellen verbreed. Cybex International, Inc. werd door het moederbedrijf van Life Fitness, Brunswick Corporation, aangekocht voor 195 miljoen dollar.

“Met de toevoeging van Cybex aan onze Life Fitness-familie wordt één van de meest gerespecteerde fitnessmerken in de branche deel van ons wereldwijd toonaangevend productaanbod,” aldus Chris Clawson, president van Life Fitness. “Over de hele linie van de fitnessbranche beschouwd was het duidelijk dat Cybex geweldig bij Life Fitness zou passen omdat Cybex zich net als ons inzet om betrouwbare, resultaatgerichte producten te ontwikkelen die een uitzonderlijke gebruikerservaring bieden."

Het hoofdkantoor van het in 1970 opgerichte Cybex is gevestigd in Massachusetts en het bedrijf biedt een duurzame lijn cardio- en krachttrainingsproducten. Het cardio-aanbod van het merk bestaat naast loopbanden en fietsen ook uit de veel geprezen Arc Trainer. Het uitgebreide assortiment krachtapparatuur bestaat onder meer uit toestellen met steekgewichten, plate-loaded toestellen en apparatuur voor functioneel trainen.

“We zijn verheugd Cybex toe te kunnen voegen aan ons aanbod, net als Life Fitness, Hammer Strength, SCIFIT, InMovement en Brunswick Billiards, zodat we onze gezamenlijke klanten de best mogelijke productkeuze, service en ondersteuning in de branche kunnen bieden,” zei Clawson. “Dankzij de gebundelde expertise van Cybex en Life Fitness wordt een ongeëvenaarde wereldwijde industriestandaard gerealiseerd in productleiderschap, innovatie en gebruikerservaring.”

De productportfolio van Cybex zal kunnen profiteren van het uitgebreide wereldwijde distributienetwerk van Life Fitness dat in meer dan 120 landen actief is. “Cybex is één van de meest gerespecteerde merken in onze branche,” aldus Clawson. “We streven ernaar het merk verder mondiaal te ontwikkelen en de productportfolio te verbreden.” 

www.lifefitness.nl 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Life Fitness Benelux