8 jaar geleden

Ouderen bewegen minder en drinken meer

8 jaar geleden

Ouderen tussen 55 en 64 jaar hebben een ongezondere levensstijl ontwikkeld. Zo lijden steeds meer senioren aan vetzucht en zijn zij meer alcohol gaan drinken. Ook doen zij minder aan lichaamsbeweging. Dat blijkt uit een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde waarin de levensstijl van ouderen in 1993 werd vergeleken met die van senioren in 2003.Bekijk video: Modem/ Breedband

Het aantal mannelijke ouderen met vetzucht is verdubbeld, tot ruim achttien procent. Bij de vrouwen is het percentage dat aan obesitas lijdt met een kwart toegenomen tot ruim 27. Verder zijn beide groepen minder gaan bewegen. Zo wordt minder gesport, gefietst en gewandeld. Ook wordt minder bewogen tijdens het huishouden.

Vooral vrouwen zijn steviger gaan drinken. Van hen drinkt ruim negentien procent meer dan veertien glazen alcohol per week. Het was tien jaar eerder elf procent. Daarmee is volgens de onderzoekers sprake van overmatig alcoholgebruik. Het aantal mannen dat te veel drinkt, is minder hard gestegen. Consumeerde in 1993 bijna twaalf procent te veel alcohol, meer dan 21 glazen per week, tien jaar later is dat bijna zestien procent.

Teleurstellend
De onderzoekers vinden de resultaten van het onderzoek teleurstellend 'gezien de vele campagnes gericht op een gezonde leefstijl'. Volgens hen vindt de meerderheid van de ouderen het niet nodig zijn levensstijl te veranderen.

(Bron: Novumnieuws.nl)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer