8 jaar geleden

NISB en Onbeperkt Sportief voortaan verder als Kenniscentrum Sport

8 jaar geleden
Met ingang van 1 januari 2016 is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) samengevoegd met Stichting Onbeperkt Sportief onder de naam Kenniscentrum Sport.

Op weg naar één Kenniscentrum Sport
NISB heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het verzamelen, valideren, verrijken en verspreiden van kennis over sport en bewegen. Onbeperkt Sportief heeft zich gespecialiseerd in het delen van expertise en het stimuleren van sporten en bewegen van mensen met een beperking. In opdracht van het ministerie van VWS worden kennis en expertise van beide organisaties nu geborgd in één landelijk kenniscentrum: Kenniscentrum Sport.

Wat verandert er voor mij?
Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Onbeperkt Sportief (OS), de twee pilaren van het nieuwe kenniscentrum, hebben de afgelopen jaren ervaren dat inzet van kennis leidt tot betere interventies, effectievere programma’s en een competenter werkveld. Het nieuwe Kenniscentrum Sport bestrijkt het hele palet: van gehandicaptensport en beweegactiviteiten tot topsport en van publiek tot professional. Medio januari lanceren we een kennisportal Alles over Sport waarin wij de beschikbare kennis hebben omgezet in praktische vragen en antwoorden over sport en bewegen.Dat doen we, zoals u dat de afgelopen zestien jaar ook van ons gewend bent geweest, samen met veel andere kennispartners. U kunt dus blijven rekenen op kwalitatieve kennisproducten en -diensten voor sport en bewegen, voor mensen met en zonder een beperking.

Hoe bereik ik Kenniscentrum Sport?
Adres:
Wij blijven gevestigd aan Horapark 4, 6717 LZ in Ede; de medewerkers van Onbeperkt Sportief zijn vanaf 1 januari ook te vinden op dit adres.

Website:
Op  www.kenniscentrumsport.nl vindt u alle informatie over onze nieuwe organisatie: wie wij zijn en wat wij doen. Daarnaast hebben wij in opdracht van het ministerie van VWS het nieuwe kennisportaal Alles over Sport gebouwd, samen met acht partners (lancering 18 januari). Deze portal biedt beter gevalideerde kennis en informatie over sport en bewegen op één platform, waardoor de dienstverlening aan publiek en professionals verbetert. Ook blijven het kennisabonnement www.sportexpert.nl en de online community www.netwerkinbeweging.nl  beschikbaar. In een overgangsfase blijft www.nisb.nl nog online.

E-mail:
Per 1 januari worden de bestaande mailadressen van medewerkers van NISB en Onbeperkt Sportief overgezet naarvoornaam.achternaam@kcsport.nl . Het algemene mailadres wordt info@kcsport.nl . Uw e-mail wordt de eerste maanden automatisch naar dit nieuwe adres doorgezonden. Wij vragen u de wijziging door te voeren in uw eigen systeem.

Twitter:
Ons Twitteraccount @nisbtweet, met bijna 6.000 volgers, wordt omgedoopt tot @kcsportnl. Als u ons al volgt, hoeft u niets te doen; dit verandert vanzelf in uw timeline. Volgt u ons nog niet of volgt u @onbsportief: welkom bij @kcsportnl !

Telefoon:
Ons telefoonnummer blijft 0318-490900; de mobiele nummers van de medewerkers blijven gelijk.

Hoe blijf ik op de hoogte?
Vanaf 4 januari zult u ons in onze fraaie nieuwe huisstijl herkennen. De  online lancering van Kenniscentrum Sport en het kennisportal Alles over Sport vindt op 18 januari plaats. Daarna krijgt u in een mailing van Kenniscentrum Sport naar alle relaties van NISB en Onbeperkt Sportief de mogelijkheid zich te abonneren op een nieuwsbrief. Uiteraard zoeken wij u ook op, o.a. met Kenniscafé Sport Live! op een tour door Nederland in 2016.

Wat gebeurt er precies met Onbeperkt Sportief?
De fusie met NISB betreft de ‘kennisfuncties’ van Onbeperkt Sportief. Het uitvoeringsdeel van Onbeperkt Sportief - inclusief de vervoersregeling en de programma’s Special Heroes, Revalidatie, Sport en Bewegen en Zo kan het ook! - gaat door onder een andere naam: Stichting Special Heroes. Special Olympics Nederland blijft als aparte stichting actief. De verschillende organisaties blijven nauw met elkaar samenwerken. Voor verdere informatie:www.onbeperktsportief.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer