13 october 2015

Fitnessen voor het altaar in Etten-Leur

13 october 2015
In de Grote Kapel van Het Withof in Etten-Leur zijn werklui onder de grote glas-in-loodramen hard aan het werk om de kapel geschikt te maken voor z’n nieuwe bestemming: sportschool J&T.„We hebben zoveel ideeën van wat we hier kunnen doen”, lacht Toos van Gorp (51), samen met haar man eigenaar van J&T Sport, nu nog aan de Achtervang in Etten-Leur. „Er zijn ook allerlei gesprekken gaande, maar voordat we ermee naar buiten gaan, moet hier alles klaar zijn.”

Vorige week startten ze met de verbouwing van de kapel, eind dit jaar willen ze de nieuwe sportschool openen. Joep: „We moesten wel alles overleggen met de Monumentencommissie. Toen we kleedkamers in de sacristie wilden maken, zeiden ze ‘dat gaan we dus niet doen’. En achteraf ook prima, want nu komen ze bij de ingang. Veel logischer.”

Vlak voor het altaar, dat blijft staan, komen alle cardio-apparaten, in een zijbeuk komt een afschermde ruimte voor groepslessen en personal training, en waar voorheen banken stonden komt de overige apparatuur. En dan is er achter een deur in de sacristie een trap naar de kelder. „Daar willen we ook nog een sportruimte maken”, aldus Joep.

Tot nu toe is iedereen positief. Ook de zusters, die naast de Grote Kapel wonen. „Die vinden het goed dat de kapel een maatschappelijke functie krijgt”, aldus Toos. „Maar we hebben van iedereen positieve reacties gehad. Zelf worden we ook steeds enthousiaster. Het voelt gewoon goed.”

(Bron: bndestem)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer