8 jaar geleden

Congres ‘Sport & Voeding’

8 jaar geleden
Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beide helpen om je sterk en fit te voelen. De juiste balans tussen bewegen en eten zorgt voor betere voorbereiding, uithoudingsvermogen en herstel na een inspanning. Topsporters weten dit al langer. Ook recreatieve sporters vragen steeds vaker om voedingsadvies. Maar wat is het verschil in voedingsbehoefte van een recreatie- en topsporter? Wat is het effect van de juiste voedingstiming op een prestatie? En hoe ga je om met overgewicht, supplementen of diabetes?

Tijdens het congres ‘Sport & Voeding’ op 20 november in Arnhem word je bijgepraat over de rol van voeding voor de (recreatie)sporter. De nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen komen op tafel en worden doorvertaald naar de dagelijkse praktijksituatie. En als klap op de vuurpijl vertelt Olympisch turnkampioen Epke Zonderland hoe hij als topsporter omgaat met zijn voeding.

De Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN) organiseert parallel een ochtendprogramma uitsluitend voor VSN-leden. Vanaf de lunch zal het congres gezamenlijk worden vervolgd.

Wanneer: 20 november 2015
Waar: Congrescentrum Papendal te Arnhem

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer