8 jaar geleden

Smartwatch kan hacker vertellen wat je op je pc uitspookt

8 jaar geleden
Wetenschappers waarschuwen dat hackers via jouw smartwatch kunnen achterhalen wat je op het toetsenbord van je computer typt.

De onderzoekers tonen aan dat een simpele stappenteller op de Samsung Gear Live gebruikt kan worden om te achterhalen wat de dragen van de smartwatch op zijn computer typt. Zo kan men onder meer wachtwoorden verkrijgen en achterhalen welke zoektermen de drager van de smartwatch gebruikt.

Hoe werkt het?
De stappenteller maakt gebruik van een versnellingsmeter en gyroscoop om je stappen te tellen. Maar door diezelfde middelen te gebruiken kan deze ook meer inzicht geven in de bewegingen die je met je hand maakt. Bijvoorbeeld wanneer je aan het typen bent. Zo moet de linkerpols verder bewegen om een T te typen dan een F. De onderzoekers lieten de stappenteller de bewegingen van de pols monitoren en haalden deze vervolgens door een programmaatje dat deze bewegingen aan letters op een toetsenbord kan koppelen. Zo konden ze achterhalen wat mensen typten met de arm waaraan het slimme horloge zat. Hacker zouden zo’n zelfde stappenteller kunnen ontwikkelen die in werkelijkheid geen stappen telt, maar jouw bewegingen monitort en de gegevens voor hun eigen doeleinden kunnen gebruiken.

(Bron: Scientias.nl)
 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer