8 jaar geleden

Sportarts bij Terneuzen fitnesscentrum kan mensen tot bewegen aanzetten

8 jaar geleden

De Terneuzense burgemeester Jan Lonink opende woensdagmiddag officieel het onderkomen van een sportarts bij fitnesscentrum Bodyline aan Vliegende Vaart.De sportarts, die ook verbonden blijft aan het Zorgsaamziekenhuis, zit zo direct bij de doelgroep. John Smael van kortingspas Koesterchallenge is blij met de vestiging van een sportarts direct bij het fitnesscentrum. Koesterchallenge heeft de afgelopen jaren al heel wat mensen aan het sporten gekregen, maar blijft zich inzetten om meer mensen in beweging te krijgen.

Geen tijd
De organisatie richt zich nu op doelgroepen, die vaak 'geen tijd' voor bezoekjes aan de sportschool hebben, omdat ze te druk met werk of gezin zijn. Zo hoopt Smael het komende jaar jonge moeders en vrachtwagenchauffeurs in beweging te krijgen. "Die hebben nu vaak geen tijd, maar iedere moeder zou zich een paar dagdelen vrij moeten kunnen maken. Chauffeurs kunnen in het weekeind komen sporten, terwijl we ze ook ideeën aan de hand willen doen hoe ze onderweg op een rustplaats bewegingsoefeningen kunnen doen", betoogt Smael.

Kinderopvang
Behalve via mond-tot-mondreclame hoopt Koesterchallenge moeders via kinderopvangcentra te bereiken. De chauffeurs zouden door hun werkgevers op mogelijkheden kunnen worden gewezen. Koesterchallenge probeert diverse grotere transportondernemingen in de regio enthousiast te krijgen voor haar gezondheids- en bewegingsideeën

(Bron: BNDeStem)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer