8 jaar geleden

Zoektocht Paralympisch talent

8 jaar geleden
De Paralympische Spelen in Londen waren een absoluut spektakel! Meer dan vierduizend sporters kwamen uit in twintig verschillende sporten. In Londen manifesteerde het Nederlands Paralympisch Team onder leiding van chef de mission André Cats zich nadrukkelijk en eindigde op de tiende plaats van het medailleklassement. Na Londen staan in 2016 in Rio de Janeiro de volgende Paralympische Zomerspelen op het programma. De Paralympisch Spelen in 2020 worden gehouden in Tokyo. Voor Tokyo 2020 zijn nieuwe talenten nodig! 

*Er kunnen uitzonderingen worden gemaakt op de leeftijdsgrens van 35 jaar. Afhankelijk van de trainings- en handicapachtergrond en sportspecifieke kenmerken van bepaalde sporten kan de maximum leeftijd op 25 gezet worden. Voor sporters van 12 jaar en jonger is er de miniorendag. 

Ik wist niet dat ik het in me had? 
Voor het profiel ‘Paralympisch’ richt de zoektocht zich op sporters met een beperking. Dit profiel is enigszins ‘ruimer’ dan de overige profielen omdat voor Paralympisch, naast de fysieke profielen, de match tussen handicap en sport zeer bepalend is voor kansen op het internationale senioren podium. 

Kenmerken
Voor het profiel ‘Paralympisch’ zoeken we jongeren met een handicap die voldoen aan de volgende profielen: 

- Lang en sterk, of; 
- Snel en explosief, of; 
- Uithoudingsvermogen; 
- De wil om het maximale uit zichzelf te halen. 

Meer informatie: paralympischtalent@nocnsf.nl.  

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer