8 jaar geleden

Fitshop brengt fitness-sensatie uit de VS naar Nederland

8 jaar geleden
De Bowflex Max trainer behoort tot de fitnessapparatuur die wereld-wijd voor ophef zorgen in de fitnessmarkt, aangezien ze de huidige maatstaven voor efficiëntie en prestatievermogen herdefiniëren.

Met zijn trainingsperformance breekt de Bowflex Max trainer alle records in de VS:
In vergelijking met loopbanden, steppers en crosstrainers verbranden fitnessfanaten bij het trainen met de Bowflex Max bijna 2,5 maal zoveel calorieën per minuut. Dit maakt het trainen met de "Max“ niet alleen erg intensief, maar zorgt er ook voor dat zelfs met korte trainingstijden zichtbare resultaten bereikt kunnen worden.

De Bowflex Max speelt dit potentieel ten volle uit en biedt met zijn trainingscomputer een unieke, veertien minutenlange power-workout, die het hart, de bloedsomloop en uithouding versterkt en overbodige kilootjes doet slinken. Lab-onderzoek heeft aangetoond dat het 14-minutenprogramma als intervalstraining de stofwisseling langdurig stimuleert en tot 48 uur na de training een aantoonbaar naverbrandingseffect opwekt. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de „Max“ een groot deel van de "core“-spieren (buik-, rug-, bekken- en wervelzuilspieren) intensief aanspreekt en 80 procent meer bovenlichaamvorming bereikt dan een crosstrainer. Ondanks de maximale trainingsintensiteit ontziet de training met de Bowflex Max de gewrichten en pezen meer dan de gemiddelde fitnesstrainer.

Als toestel voor thuis weet de Bowflex Max niet alleen met zijn prestatievermogen te scoren, maar ook met een aantrekkelijk design: De vliegwielmassa is – anders dan bij de meeste crosstrainers – verticaal in de mast geïntegreerd. Daardoor spaart de Bowflex veel plaats uit en neemt hij slechts een extreem klein oppervlak van 64 cm (B) x 117 cm (L) x 160 cm (H) in. Zo kan het toestel ook in een kleinere woonruimte plaatssparend opgesteld worden. Het edelstalen frame is matzwart van kleur en het vliegwiel valt op in dynamisch rood – een sportieve blikvanger in elke kamer.

Bij dit strakke design kunnen ook een interactief display en een motiverende besturingsapp niet ontbreken, waarmee de actieve trainingsbesturing en resultaatmeting kinderspel wordt.
Er bestaan twee varianten van de Bowflex Max die vanaf 15.09.2015 verkrijgbaar zijn bij Fitshop. De Europese marktleider voor fitnessapparatuur voor thuis biedt de Bowflex Max M3  voor 1.699 euro en de Bowflex Max M5 voor 2.199 euro aan. Beide modellen hebben een gelijke opbouw, maar verschillen in het aantal trainingsprogramma's, beschikbare weerstandniveaus, geïntegreerde handsensoren voor polsmeting en displayfuncties.

„Wij zijn heel tevreden dat wij een absoluut toptoestel als de Bowflex Max als eerste op de Nederlandse markt kunnen brengen“, verklaart Paul Steenbergen, verkoopmanager van Fitshop. "De performance van dit toestel heeft ons direct overtuigd en is zo buitengewoon, dat het eigenlijk een nieuwe toestelcategorie nodig zou hebben om de Bowflex Max te evenaren.“

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer