8 jaar geleden

Grote fitheidsactie Fit in 5 weken van start

8 jaar geleden
Er beter uitzien, jezelf fitter voelen, gezonder leven, wie wil dat niet? Meestal is het willen geen probleem, maar het doen. „Wat men moet leren doen, leert men door het te doen”, is een toepasselijk citaat van de Griekse filosoof Aristoteles. Maar hoe pak je het aan als je op de lange termijn gezonder en fitter wil leven? Hoe houd je het vol met dagelijks verleidingen als de luie stoel, televisie en snacks?
 
Top gemotiveerd. Goed trainen. Lekker eten.
Het initiatief „Fit in 5 weken“ helpt bij de juiste aanpak en maakt het begin makkelijk. Het doel is dat de deelnemers via een uitgekiend trainingsprogramma in het fitnesscentrum al na enkele weken duidelijk meetbare en zichtbare resultaten bereiken.
Aan het begin wordt de actuele fitheids- en gezondheidstoestand vastgesteld met een modern testsysteem, inclusief de persoonlijke fitheidsindex en fitheidsleeftijd. Op basis van het resultaat stelt de instructeur een programma op maat op. De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende zwaartepunten:
Bij het programma „5 x meer kracht“ staat een goed figuur centraal - ideaal voor vrouwen die een strakker lichaam willen en mannen die opbouw van spieren als doel hebben. Het devies van het programma „5 kilo minder“ is het behalen van een gezond gewicht en het verliezen van overtollig vet.
Het programma „5 jaar jonger“ is ideaal voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken en minder stress wil ervaren..
 
Iedereen kan betere prestaties bereiken
„Een verbetering tot wel 20% is mogelijk op gebied van kracht, conditie en beweeglijkheid”, aldus de initiatiefnemers. Het programma is ontwikkeld door een consortium van een internationaal adviesbureau en ontwikkelaars van trainings- en voedingsconcepten. Naar verwachting zullen ook de bloeddruk, het percentage lichaamsvet en de coördinatie duidelijk verbeteren, onafhankelijk van de leeftijd en actuele fitheid van de deelnemers. Dit blijkt uit statistieken uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, landen waar het programma in 2014 is uitgevoerd. Meer dan 30.000 personen hebben aan het programma deelgenomen.
 
„Fit in 5 weken“ wil iedereen ondersteunen die zijn leven wil aanpakken met beweging, uitgebalanceerde en smakelijke voeding en veel inspiratie en motivatie. Naast training staat vooral plezier centraal.
De campagne „Fit in 5 weken“ loopt vanaf september 2015 in ca. 150 aangesloten partnerclubs in Nederland en België.
Het programma van 5 weken:
* Wordt vanaf september 2015 in ca. 150 fitnessclubs in Nederland en België aangeboden. Meer informatie over aangesloten clubs via www.fitin5weken.com
* Fitheids- en gezondheidstest bij aanvang van het programma: in samenwerking met bewegingswetenschappers en voedingsexperts is een omvangrijk testsysteem ontwikkeld, dat naast gebruikelijke parameters als BMI, kracht, beweeglijkheid en coördinatie, ook rekening houdt met algemeen welzijn. Op basis van de tests worden de Persoonlijke Fitheidsleeftijd PFL en Persoonlijke Fitheidsindex PFI bepaald.
* Individueel trainingsprogramma op maat: elke deelnemer ontvangt een individueel programma op basis van de begintest.
* Trainingsdagboek: Hier documenteren de deelnemers alle stappen van het programma. Het bevat ter ondersteuning ook veel informatie en tips over gezonde voeding, training en motivatie.
* Vooruitgang: Deelnemers kunnen inloggen op www.fitin5weken.com en  hun vorderingen zien. Bovendien kunnen die vorderingen ook  met gemiddelde waarden van de andere deelnemers worden vergeleken.
* Deelnamevoorwaarden: geen! Iedereen die gezonder wil leven kan meedoen.
* Prijs: afhankelijk van de diensten die het aangesloten centrum in het programma opneemt (sauna, kinderopvang, etc.) kost deelname aan het programma van 5 weken tussen 49 en 99 euro.
* Een aantal aangesloten fitnesscentra voert een onderzoek uit met als doel de trainingsresultaten via een statistiek aan te tonen. De deelnemers ontvangen speciale condities als ze het programma  volgen. Meer details bij het betreffende fitnesscentrum.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer