8 jaar geleden

Vernieuwde opzet Fitnessclub van het Jaar Verkiezing

8 jaar geleden
In de afgelopen jaren is de Fitnessclub van het Jaar Verkiezing uitgegroeid tot een begrip binnen de branche. Dit jaar is er op basis van de feedback van de fitnessclubs gekozen voor een vernieuwde opzet. De belangrijkste veranderingen zijn:
De verkiezing is 100% reclame-vrij. De verkiezing draait volledig om de inhoudelijke en uitgebreide beoordelingen door de leden (dus niet meer om welke fitnessclub de meeste stemmen krijgt). De verkiezing biedt fitnessclubs inzicht in de beoordelingen, inclusief een benchmark en concrete verbeterpunten zodat fitnessclubs zich kunnen verbeteren 
 
Hoe werkt het?
Leden van fitnessclubs kunnen zich in oktober via de website van de verkiezing aangeven dat zij hun fitnessclub willen beoordelen. Vervolgens worden er in november per fitnessclub 50 van die leden willekeurig geselecteerd om de fitnessclub inhoudelijk en uitgebreid te beoordelen. “Door voor deze opzet te kiezen wordt uitgesloten dat vooral familie en vrienden een beoordeing geven”, legt Marcel Demper van organisator Vote Company uit. “Het leuke is dat deze opzet van de verkiezing volledig door de fitnessclubs zelf tot stand is gebracht. We hebben veel gesprekken gevoerd met fitnessclubs en daar zijn is deze vernieuwde opzet uit voortgekomen.”
 
Winnaars
Na afloop van de verkiezing worden de winnende fitnessclubs van iedere gemeente bekend gemaakt. Tijdens de Award Uitreiking in december worden de provincie-winnaars en de top 20 van Nederland gehuldigd. Marcel Demper: “De Award Uitreiking was tijdens de vorige editie volledig uitverkocht en dus zijn we nu op zoek naar een grotere locatie. De Award Uitreiking wordt gezien als het netwerkevenement binnen de branche en we merken dat fitnessclubs de gewonnen titel graag met het hele team willen vieren. De sfeer tijdens de Award Uitreiking is ieder jaar weer geweldig”.

Ketens
Dit jaar worden opnieuw de Keten Award uitgereikt aan de beste fitnessketens. Dit is de keten met beste gemiddelde waardering berekend over alle vestigingen. De ketens worden ingedeeld in 3 categorieen:
Small: ketens tot en met 10 vestigingen
Medium: ketens met 11 tot en met 20 vestigingen
XL: ketens met 21 of meer vestigingen. 
 
Nieuw: Vakjuryprijs
Naast de publieksprijzen wordt dit jaar voor het eerst ook een vakjuryprijs uitgereikt. Hiervoor kunnen fitnessclubs zich aanmelden. De vakjury nomineert vervolgens 3 fitnessclubs, die ook door de vakjury bezocht worden. De vakjury maakt tijdens de Award Uitreiking de winnaar bekend.

Inschrijving nu geopend
Fitnessclubs kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de verkiezing via www.fitnessclubvanhetjaar.nl.  Kosten van deelname bedragen € 94,- (excl. btw). Daar krijgen de fitnessclubs onder ander posters flyers, digitale banners en een oorkonde van deelname met daarop de resultaten. Aanvullend kunnen fitnessclubs er voor kiezen om ook inzicht te verkrijgen in alle ingevulde uitgebreide beoordelingen en verbeterpunten van de leden en een uitgebreid benchmark-rapport.
 
Meer informatie
Klik  hier voor meer informatie 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer