8 jaar geleden

Fysiocare eerste in Nederland met een gratis fitnessabonnement bij fysiotherapie

8 jaar geleden
Fysiocare biedt als eerste in Nederland een onbeperkt fitnessabonnement aan bij een fysiotherapiebehandeling. Bjørn Duits, eigenaar en fysiotherapeut van Fysiocare, wil op deze manier een bijdrage leveren aan het herstel van zijn klanten en de behandeltijd verkorten.

De kosten voor de zorg zijn de afgelopen jaren gigantisch gestegen. Dat heeft alles te maken met de vergrijzing in Nederland en de grotere behoefte aan zorg door veelal ouderen. “Wie langer fit blijft door sporten, krijgt minder snel gezondheidsklachten. Het is dus van belang dat we met zijn allen in beweging blijven”, aldus Duits.

Fysiocare wil een nadrukkelijke bijdrage leveren aan een gezondere samenleving door bij een fysiotherapiebehandeling een onbeperkt fitnessabonnement aan te bieden. Dat abonnement is er voor jong en oud. “Gratis fitness is helemaal nieuw in Nederland, maar waarom zouden we het eigenlijk niet gratis aanbieden? Het is toch ook in ons belang dat onze klanten sneller herstellen van hun blessure.”

Trend uit Engeland
In Engeland zijn er al wel sportscholen die gratis abonnementen aanbieden, weet Duits. “Dat gebeurt dan in ruil voor de verkoop van je persoonlijke gegevens aan derden. Dat gaan wij absoluut niet doen! Al denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat dit ook in Nederland door iemand wordt opgepakt. Fysiocare biedt het gratis fitnessabonnement aan zonder commerciële voorwaarden. De enige voorwaarde is dat je onder behandeling bent van een van onze fysiotherapeuten.”

Begeleiding
Volgens Duits verzuimen nog te veel fysiotherapieklanten om thuis de gewenste oefeningen uit te voeren. “Dat is zeker geen opzet. Het kan ook zijn dat ze thuis niet de ruimte of de benodigde apparatuur hebben. Of zonder begeleiding niet durven bewegen. Fysiocare heeft wel de ruimte, de faciliteiten en goede begeleiding in huis. Laat ze dan hier maar komen oefenen. Het komt hun eigen herstel zeker ten goede. Wie meer oefent, heeft minder behandelingen nodig. Dat is weer gunstig voor je zorgverzekering.”

Eerste ervaring
Frank Hoeben uit Sprang-Capelle is een van de eerste klanten die profiteert van het gratis fitnessabonnement. De 54-jarige heeft last van een etalagebeen (claudicatio) en is hiervoor sinds oktober 2014 onder behandeling bij Fysiocare. “Het is zaak dat ik in beweging blijf. De fysiotherapiebehandeling kan tot een jaar duren. Helaas beperkt mijn zorgverzekering het aantal behandelingen. Ik moet thuis dus meer doen. Dat komt er nauwelijks van. Een sportabonnement is voor mij een stok achter de deur om wel te gaan. Dankzij Fysiocare kan ik nu onbeperkt looptrainingen volgen. Hoe vaker ik loop, hoe beter ik me voel. Ik wil na mijn behandeling waarschijnlijk wel betaald blijven sporten bij Fysiocare. Stilstand is in mijn geval echt achteruitgang.”

Paramedisch centrum
Fysiocare heeft vestigingen in Waalwijk, Drunen en Bergeijk. Het is een paramedisch centrum waar ook tweedelijnszorg wordt gegeven. Zo werken er naast fysiotherapeuten ook een revalidatie-arts, maatschappelijk werker, ergotherapeuten, diëtiste, een psycholoog, een osteopaat, een elektro-acupuncturist en een Ceaser-therapeut.

Groepslessen
Wie niet alleen gratis wil fitnessen, kan bij Fysiocare in Waalwijk ook groepslessen als spinning en freestyle pump volgen tijdens de behandelperiode. Duits: “Hiervoor vragen we dan wel een bijdrage van 9,95 euro per maand.” In Drunen en Bergeijk profiteren klanten tijdens hun behandeling van gratis fysiofitness. Hier zijn geen groepslessen.

(Bron: Waalwijk.nieuws.nl)

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer