8 jaar geleden

Importeurschap INOV-8 Benelux naar HB Sports

8 jaar geleden
HB Sports is aangesteld als de nieuwe importeur voor Inov-8 in de Benelux. Het Britse “all terrain running” merk is producent van hoogwaardige producten voor trailrunning, obstacle course racing, survival, light hiking, road running, crossfit e.d.
 
Vooraanstaand innovator in groeiende niche markten
Inov-8 is in 2003 opgericht door Wayne Edy. Hij zag destijds een gap in the off road schoenen markt. Op dat moment domineerde Walsh de Britse markt. Wayne Edy had het gevoel dat er ruimte was voor een meer modern en vooruitstrevend merk. In 2003 kwam de eerste off road schoen van Inov-8 op de markt. Voor de kenners; de Mudroc  290. Wayne Edy vertelde aan zo veel mogelijk retailers, runners en alle andere die wilden luisteren het “Inov-eight verhaal”. Naast zijn inzet en de fantastische prestaties van het eerste model verspreidde het merk zich snel van voet tot voet. Rademaker Sports was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het merk, want het werd in 2003 de eerste distributeur van Inov-8 buiten de UK. Nu 12 jaar later is Inov-8 een vooruitstrevend merk met schoeisel, kleding, packs en accessoires voor trailrunning, obstacle course racing, survival, light hiking, road running en crossfit.
 
Overgang van Rademaker Sports naar HB Sports
Eind 2012 startte Han Bruins zijn eigen agenturen bedrijf onder de naam HB Sports en kwam in contact met Rademaker Sports. Vanaf dat moment werd Han het gezicht van Inov-8 voor de retail in Nederland.
Eerder dit jaar is in overleg besloten dat HB Sports het importeurschap van Inov-8 overneemt voor de Benelux, zodat hij zich volledig kan focussen om samen met de klanten het merk verder uit te bouwen in de Benelux. Voor België en Luxemburg heeft HB Sports, Fabian Geist van Sportsgeist Sales & Consulting aangesteld als agent. Op dit moment vervult Fabian deze functie ook al.
 
Rademaker Sports zal verder gaan met de distributie van ruim 10 andere gespecialiseerde sportmerken voor running, triatlon en fitness. Onder andere met Born, Perfekta, Run-en Nipguards, Sorbothane, Bibbits, Wowow, Cybalite, Hilly sokken etc.
 
Vanaf 1 juli 2015 zal HB Sports zich vestigen met een showroom en opslag aan de Teugseweg 25 in Deventer. In de loop van Augustus kunnen alle Inov-8 klanten een e-mail verwachten met nieuwe inloggegevens voor het B2B systeem van HB Sports. De verzending en facturatie zal tot 1 juli via Rademaker Sports lopen en vanaf 1 juli via HB Sports. "voor de rest verandert er weinig voor de klanten, omdat Fabian en ik de gezichten in de retail blijven" aldus Han Bruins.
"Wel willen we samen met inov-8 klanten ondersteuning bieden in het uitdragen van de filosofie van het merk."

Naast inov-8 is HB Sports ook importeur van Mico in de Benelux. Mico is een gespecialiseerd sokken en onderkledingmerk voor ski, running en outdoor, gevestigd in Italië. Het Italiaanse familiebedrijf introduceert dit najaar hun Alberto Tomba M1 lijn dat vanaf medio oktober in de Benelux verkrijgbaar zal zijn in de retail. Ook Mico heeft te kennen gegeven de klanten te willen ondersteunen met de presentatie van hun producten in de winkel. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met het talenten team van Rob Druppers Running Academy dat kort geleden gestart is. "We zijn blij te kunnen melden dat we voor twee jaar de official supplier voor het talenten team van RDRA zijn met onze compressie en normale running sokken." aldus Han Bruins

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


 
Auteur

Jessica Scheffer