11 june 2015

Debat Sport en cultuur: Samen sterker - De kracht van verbinding

11 june 2015
Het LKCA en het NISB organiseren een debat over de kracht van verbinding tussen sportverenigingen en culturele instellingen; over samen optrekken in plannen en uitvoering. Het debat vindt plaats bij Nieuw Welgelegen in Utrecht, pal naast de start van de eerste tijdrit van de Tour de France een dag later.

Deelname aan sport en cultuur draagt bij aan een vitale samenleving. Dit sluit aan bij de transities in het sociaal domein waarvoor gemeenten sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk zijn. Door samen op te trekken kunnen sport en cultuur meer samenhang creëren in dorpen en steden en een bijdrage leveren aan plezier, zelfontplooiing en talentontwikkeling. 

Gemeenten hebben sinds kort zelf in de hand hoe ze hun gelden voor jeugd, ouderen en werk inzetten. Door verschillende instellingen en organisaties in de wijk aan elkaar te verbinden, ontstaat efficiency. Aanbod van sport- en cultuuractiviteiten helpt daarbij. Dit debat laat creatieve denkers aan het woord die beweging brengen in hun sociale omgeving. Aanjagers van samenwerking maken nieuwe mogelijkheden zichtbaar. 

Onder leiding van dagvoorzitter en columnist Marcel Rözer gaan wetenschappers uit de sport (Johan Steenbergen) en cultuur (Miriam Gazzah) met elkaar in gesprek. De Utrechtse wethouder Margriet Jongerius legt uit hoe deze onderwerpen in Utrecht hand in hand gaan. Tot slot gaan de deelnemers in debat, aangevoerd door korte pitches van experts op het gebied van sport en cultuur. 

Na afloop zijn alle bezoekers uitgenodigd voor La Caravane d’Utrecht. 

Datum 03 juli 2015
Locatie Utrecht, Nieuw Welgelegen
Tijd 16.00 - 19.00 uur
Prijs gratis partners LKCA en NISB


Bekijk het hele programma
Locatie: Nieuw Welgelegen

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer