9 jaar geleden

Healthclub Julien ontvangt erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk'

9 jaar geleden
Als eerste ondernemer in de gemeente Buren krijgt Julien van der Slikke van Healthclub Julien de landelijke Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de drukbezochte jaarvergadering van de ondernemersvereniging LOI in het net verbouwde Heemkundig museum in Ommeren.

Julien's bedrijf staat in de wijde omgeving bekend als een maatschappelijk betrokken onderneming. Julien: "Eigenlijk hebben we door de jaren heen al veel oplossingen bedacht voor en samen met onze mantelzorgers. Het is bij ons ook altijd bespreekbaar. Samen met Spectrum hebben we de bestaande maatregelen aangevuld met onder andere een informatie-avond voor het personeel, opname mantelzorg in de huisregels en een als vast thema in de jaarlijkse gesprekken met de medewerkers. Zo voorkomen we zoveel mogelijk uitval en borgen we de aandacht ook voor de toekomst. We willen graag alle werknemers binnen boord houden en het hoort gewoon bij goed ondernemerschap om voor je personeel te zorgen." Kortom een voorbeeldbedrijf als het gaat om aandacht voor de mantelzorgende werknemer en nu dus ook met de landelijke Erkenning van de Stichting Werk en Mantelzorg.

Onderzoek van SCP toont aan dat 1 op de 6 werknemers werk combineert met mantelzorgtaken, vaak ten koste van hun eigen vrije tijd. Dat kan mantelzorgers kwetsbaarder maken. Dat is niet alleen nadelig voor henzelf, maar ook voor het bedrijf waar zij werken. Met relatief kleine aanpassingen en afspraken kunnen oplossingen worden gevonden die in ieders voordeel werken.
Regio Rivierenland - deelnemende gemeenten: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe en Zaltbommel - wil een handreiking doen naar de eigen ondernemers door advies op maat aan bedrijven kosteloos beschikbaar te stellen met als doel een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat creëren.

Spectrum zorgt voor het nodige inhoudelijke advies aan de werkgevers, de praktische coördinatie van het project. 

Bron: DeStadTiel.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer