9 jaar geleden

Life Fitness Benelux exclusief partner van Pixformance

9 jaar geleden

Direct digitale feedback voor optimale uitvoering training

Life Fitness is in de Benelux de exclusieve leverancier geworden van het innovatieve trainingsconcept Pixformance. De trainingsvorm maakt gebruik van een groot digitaal scherm, waarbij sporters direct live worden gecoacht in de technische uitvoering van hun workout. “De interactieve trainingsprogramma’s via het grote iphone-achtige scherm zorgen in Duitsland al voor veel succes in diverse sportclubs”, vertelt Herman Bakker, Country Manager van Life Fitness Benelux, met enthousiasme. En dat enthousiasme wordt gedeeld, want Pixformance werd bekroond met de FIBO innovatie award 2014 en won onlangs de juryprijs van de innovatie awards 2014 van het vakblad BodyLife in Nederland.

“Wij zijn trots op de mogelijkheid om samen met Life Fitness in de Benelux te werken op deze manier. Pixfomance is de ideale aanvulling op het brede en innovatieve productportfolio van Life Fitness. We kijken erg uit naar de samenwerking met het kwalitatieve team van deze marktleider”, benadrukt Valerie Bönström, oprichter en CEO van Pixformance. Erwin Korst, voormalig Pixformance dealer in de Benelux zal Life Fitness ondersteunen in het overnemen van het partnership en gaat zich verder richten op zijn rol bij Pixformance in Duitsland.

Pixformance zorgt, als stand alone unit of als onderdeel van een functioneel circuit, voor een training met afwisselende oefeningen. Waar zelfs een personal trainer niet letterlijk iedere beweging technisch kan volgen en beoordelen - immers hij/zij moet ook motiveren en oogcontact maken - lukt het Pixformance onvermoeibaar.

De gebruiker staat tegenover het levensgrote scherm, selecteert zijn persoonlijke workout en ziet op het scherm of zijn trainingsbewegingen juist worden uitgevoerd. Het grensverleggende trainingsconcept speelt onder meer in op de trends van functioneel trainen, technologie en het bijhouden van je sportresultaten.

De Pixformance coach is ofwel de alerte smarttrainer tijdens de workout, ofwel een waardevol verlengstuk van de (personal of small group) trainer die op de fitnessvloer coacht. Bakker: “Het niveau van interactie met het innovatieve trainingsconcept is net zo flexibel als de uitgebreide trainingsbibliotheek met honderden functionele oefeningen die Pixformance adviseert.  Van beginners en revaliderende sporters tot professionele topsporters en alles daartussen, vinden de juiste intensiteit en training met deze methode”. De trainingsprogramma’s in het systeem zijn gebaseerd op de richtlijnen van het wetenschappelijke Optimum Performance Training-model (OPT) van de National Academy of Sports Medicine uit Amerika. De trainingen kunnen met of zonder accessoires zoals dumbbells, power bands, medicine balls of bijvoorbeeld een trainingsbankje worden uitgevoerd om ieder persoonlijk trainingsniveau en doel te behalen.

In de fitnessclubs die reeds werken met Pixformance worden, naast de individuele trainingen, ook de circuittrainingen met deze innovatie uitdagender bevonden door sporters en trainers. Iedere deelnemer kan zijn eigen oefeningen uitvoeren op het eigen niveau en naar eigen trainingswens, maar tegelijkertijd in groepsverband sporten voor de juiste stimulans. “Een Pixformance circuit geeft een veel grotere vrijheid in vergelijking met andere elektronische circuitlijnen, waar tot op heden gebruikers vrijwel iedere keer hetzelfde rondje met bewegingen op toestellen moeten maken, hetgeen al snel saai wordt. Het scherm en de software geven je binnen de circuittraining een keuze uit honderden oefeningen en wordt daarmee nooit saai. Bovendien daagt de smarttrainer je uit om verder te groeien”, schetst Bakker.

Sporters worden door het apparaat snel en gemakkelijk herkend door het scannen van hun eigen QR code of starten direct vanuit het menu. De persoonlijke trainingsgegevens kan de sporter (en ook de trainer) bovendien overal online bekijken en bijhouden in overzichtelijke statistieken. Online informatie delen met vrienden of andere sporters, gaat gemakkelijk via social media. Life Fitness levert met Pixformance de interactieve oplossing, die zowel voor de sporter als voor de ondernemer, resultaat garandeert

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Life Fitness Benelux