1 maand geleden

De kracht van videocontent in fitnessmerketing

Steven Hogebrink
Mede-eigenaar Fitness Media
1 maand geleden

Fitnessondernemers begrijpen als geen ander de voortdurende drang naar innovatie in een branche die altijd in beweging is, letterlijk en figuurlijk. Een strategie die steeds meer de aandacht trekt en buitengewone resultaten oplevert, is het gebruik van videocontent. In dit artikel gaan we dieper in op waarom videocontent cruciaal is voor jouw online succes en hoe je het optimaal kunt inzetten om leads te genereren.

De opkomst van video’s in online marketing
De term videomarketing is eigenlijk niet zo complex. Als we deze term willen uitleggen, doen we dat als volgt: ‘Het strategisch creëren en verspreiden van video-inhoud met als doel het promoten van producten, merken of diensten.’

Dat het gebruik van video’s steeds meer populariteit wint, blijkt uit verschillende onderzoeken van Wordstream. In 2020 bestond ongeveer 80% van het internetverkeer uit video’s. Ook blijkt dat 64% van de consumenten besluit om iets te kopen nadat ze een video hebben bekeken. Daarbij worden video’s 1.200 keer vaker gedeeld op sociale media dan afbeeldingen of documenten. Volgens een recente studie geeft 93% van de ondernemers aan dat ze een nieuwe klant hebben aangetrokken door middel van een video die ze op sociale media platforms hebben gedeeld.

Bovendien is het vandaag de dag bijzonder gemakkelijk om een video te delen op sociale media. Sterker nog, de algoritmes van deze platforms zijn zodanig ingesteld dat video’s voorrang krijgen in je feed ten opzichte van reguliere berichten. Het is dus duidelijk dat een video dé effectieve manier is om mensen te bereiken en je online kanalen te laten groeien.

Trends in Video marketing

1. Korte Formaat Video’s


Korte video’s zijn populair op platforms zoals TikTok, Instagram Reels en Shorts op YouTube. Deze snelle, pakkende video’s kunnen gebruikt worden om fitnessoefeningen te tonen, tips te geven of inspirerende momenten te delen.


2. Livestreams en Webinars


Organiseer live sessies waarin je fitnessinstructeurs live workouts kunnen geven, vragen van kijkers kunnen beantwoorden en interactie kunnen hebben met het publiek. Webinars kunnen meer diepgaande informatie en expertise bevatten.


3. User-Generated Content


Moedig je klanten aan om hun eigen fitnesservaringen te delen in video’s. Dit kunnen voor-en-na beelden en persoonlijke ervaringen zijn. Deze content voelt authentiek en vertrouwd aan voor je volgers.


4. Virtual Reality (VR) en 360-graden Video’s


Gebruik VR of 360-graden video’s om virtuele rondleidingen te geven door je fitnessruimte, of om interactieve trainingssessies te bieden waarbij kijkers zich echt in de omgeving wanen.


5. Cross-Promotie met Influencers


Werk samen met (fitness) influencers (kunnen ook lokale bekenden zijn) om je sportschool en programma’s te promoten. Dit vergroot je bereik en vertrouwen bij een grotere doelgroep.

Houd rekening met jouw specifieke doelgroep en pas deze trends aan op je club om de meest relevante en effectieve videomarketingstrategie te ontwikkelen.


Videocontent is niet langer slechts een optie, maar eigenlijk pure noodzaak voor elke sportschool. Door video’s kun je een diepe band met je publiek creëren en leads genereren die niet alleen geïnteresseerd zijn, maar ook geïnspireerd zijn om actie te ondernemen. Met videocontent zet je niet alleen beweging in gang, maar zorg je ook voor blijvende impact en meer leads en leden! Fitness Media heeft alle tools in huis om jouw club te helpen met het creëren van de juiste content, en het maximale uit je online campagnes te halen. 
 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Steven Hogebrink