16 january 2024

Milon: the neXt level

16 january 2024

Vijftien jaar na de introductie van de Milon Cirkel in de Benelux stelt Raf Swerts, bestuurder van Milon Benelux, met veel trots de gloednieuwe Milon X voor.

Raf Swerts: "Als we terugkijken op de afgelopen vijftien jaar, is het duidelijk dat de Milon Cirkel erg veel heeft bijgebracht aan de fitness industrie. Met de introductie van de Milon Cirkel werd niet alleen de manier waarop clubs hun trainingen organiseren verbeterd, maar hielp Milon de clubs ook nieuwe doelgroepen aan te trekken. Onze insteek was steeds: de Milon Cirkel mag een ondernemer nooit geld kosten, maar moet renderen vanaf de eerste maand."

De kracht van de Milon Cirkel

De Milon Cirkel maakt kracht- en cardiotraining eenvoudiger, veiliger en effectiever. Niemand zat in 2008 te wachten op een ‘duur’ elektronisch circuit. Elke club had een hele zaal vol cardiotoestellen en krachttoestellen. Vaak was er zelfs al een circuit aanwezig zoals de Easy Line van Technogym of het Life Fitness circuit. Wat kon dan een onbekend merk als Milon bijbrengen?

De Milon Cirkel heeft echter bewezen een enorme meerwaarde te zijn voor de clubs, en elke euro meer dan waard te zijn. Onze klanten hadden maar van één ding spijt, dat ze de cirkel niet eerder gekocht hadden. Heel wat ondernemers hebben ervaren dat de Milon cirkel de meest rendabele ruimte van de club werd. Dit inspireerde een aantal ondernemers om clubs op te starten met enkel de Milon Cirkel in hun aanbod. Het beste bewijs van succes is trouwens dat andere merken ons gingen imiteren. Eerst werden we wat weggelachen, maar vandaag kan je bijna geen sportschool of fitness vinden zonder elektronisch circuit. In de Benelux werken vandaag een 350-tal clubs met de Milon cirkel, waarvan een honderdtal Milon only clubs.

Een nieuw tijdperk met Milon X

Nu, vijftien jaar later, zijn we erg trots om de gloednieuwe Milon X te introduceren. Deze innovatie zet dezelfde trend voort. Ook vandaag heeft er nog niemand over nagedacht om functioneel trainen als een elektronisch circuit aan te bieden. Net zoals vijftien jaar geleden staan de clubs vol met toestellen en wordt functioneel trainen zowel indoor als outdoor aangeboden. Ook vandaag heeft niemand 35 m² aan lege ruimte die staat te wachten op de Milon X. Ook vandaag staat de lidmaatschapsprijs onder druk. Ook vandaag is de fitnessmarkt een vechtmarkt.

Wolf Harwath, CEO van Milon Duitsland is opgeleid als fysiotherapeut en is zelf een sportfanaat. Hij traint zelf bij voorkeur functioneel, en de Milon X is net als het Five concept uit zijn brein ontsproten. Ook met de introductie van beweeglijkheid toestellen was Wolf destijds de pionier. Ook dit concept wordt vandaag door andere aanbieders geïmmiteerd. 

Functioneel trainen is hot

Functioneel trainen is vandaag niet meer weg te denken uit de fitnessindustrie. Wel zijn er behoorlijk wat uitdagingen om functioneel trainen goed en rendabel neer te zetten in de clubs. Om klanten veilig en efficiënt te laten trainen op functionele toestellen is er niet alleen veel inzet, maar ook veel kennis nodig van het personeel. En dan is er ook nog de uitdaging om elke medewerker op dezelfde lijn te krijgen.

We zien vandaag dan ook dat vooral de jongere doelgroep, die al goed zijn of haar eigen lichaam kent, aangetrokken wordt tot functioneel trainen. Dat is zonde, want functioneel trainen kan van een enorme toegevoegde waarde zijn voor een erg grote doelgroep. Denk dan aan blessurepreventie voor de amateursporter, topsporttraining voor de fanatieke sporter, maar zeker ook aan post-revalidatie training en stabilisatietraining voor een oudere doelgroep. De Milon X belooft dezelfde voordelen te bieden als destijds de originele Milon cirkel en zal ongetwijfeld weer een enorme impact hebben op de fitnessmarkt, dus stap op deze trein en maak samen met ons jouw nieuwe plan naar de toekomst en wordt de beste en de meest vernieuwende op dit vlak in jouw regio. Het mooie aan de Milon X is dat zowel een dame met een nieuwe heup perfect kan revalideren op de Milon X naast een topsporter die traint aan zijn core stability.

Overtroef de concurrentie met Milon X

Bij het vergelijken van de Milon X met andere functionele toestellen, wordt al snel duidelijk dat dit circuit een nieuwe standaard zet. Door uitgebreide trainingsmogelijkheden te bieden, stelt de Milon X trainers in staat om gepersonaliseerde sessies te creëren voor een breed scala aan doelgroepen. Alle voordelen van de Milon Cirkel zitten ook in de Milon X ingebouwd, en zelfs meer! Als een klant ingesteld is op de Milon X neemt de technologie zeer veel werk over van de coaches. De technologie waakt over een correcte uitvoering en over de trainingsprogressie. Dit maakt het mogelijk om je medewerkers beter en efficiënter in te zetten. Dit maakt het ook mogelijk om nieuwe klanten aan te trekken en de bestaande klanten te behouden. Met de Milon X halen zowel onze eigen Milon klanten, als clubs die vandaag met E-gym of Technogym werken een mooie nieuwe tool in huis. We hebben inmiddels een Milon X set verkocht aan een Personal Training studio die tot nu toe nog alles buiten doet en nooit gedacht had naar binnen te gaan trainen en “toestellen” te gaan gebruiken om functioneel met hun leden binnen te zijn. 

Ook vandaag leveren we geen toestellen, maar een concept. Wat je niet wil is dat al je klanten de Milon X willen gaan gebruiken zonder dat er een verdienmodel aan vast zit. Je wil geen extra medewerkers moeten aantrekken, maar je wil wel je bestaande medewerkers hun werk beter laten doen. Je wil ook dat je medewerkers meer plezier vinden in hun werk. Dit en veel meer kan de Milon X brengen.

Veiligheid en effectiviteit in een

Veiligheid is altijd een belangrijk aandachtspunt geweest bij de ontwikkeling van de Milon producten. Met de Milon X is hier geen uitzondering op gemaakt. De geavanceerde technologie zorgt ervoor dat elke beweging correct wordt uitgevoerd, waardoor het risico op blessures wordt geminimaliseerd. Daarnaast garandeert de Milon X ook nog eens snelle en effectieve resultaten voor iedereen die ermee traint.

Sluit je aan bij de Milon revolutie

De tijd is aangebroken om jouw club naar een hoger niveau te tillen. Raf Swerts en zijn team hebben met de introductie van de Milon cirkel al bewezen dat ze in staat zijn om de fitness industrie te veranderen. Nu is het moment gekomen om opnieuw deel te nemen aan deze revolutie met de Milon X. Wacht niet langer en maak kennis met de toekomst van functioneel trainen. Midden februari 2024 worden de eerste sets uitgeleverd in de Benelux. Zowel Jur Roemers van Fitz en Happy Life 35, als William van Lent van My35’ staan vol achter dit nieuwe Milon Concept en hebben voor hun clubs alvast een set besteld. De locatie My35’ Blerick, wordt hierdoor een volledige "wall2wall" Milon club, met de Q kracht cardio cirkel, 9 losse Q (free) krachttoestellen, en heel wat toestellen van het Five beweeglijkheid concept.

Wil jij ook met jouw club de meest innovatieve concepten aanbieden, neem dan contact met Milon Benelux via mail naar info@miloncirkel.com of swerts@milongroup.com. Bellen mag ook naar +32/476 478 477.

Bedrijf

Milon Cirkel

Een ander artikel van dit bedrijf
  • De kracht van Q Free