7 maanden geleden

Verwen je klanten en werf nieuwe met THP2-gezondheidsanalysesystemen

7 maanden geleden
Er zijn volop kansen in de fitnesswereld, je moet ze alleen grijpen. De trend van de laatste jaren is dat het fitnesscentrum steeds meer een zorgcentrum wordt gericht op preventieve gezondheidszorg. Met een paar slimme investeringen gaat er een wereld vol kansen open.

Om écht van toegevoegde waarde te zijn voor deze nieuwe partners helpt de wetenschappelijk onderbouwde gezondheidscheck en het gezondheidsportaal van THP².
 
THP² in een notendop

Je biedt met THP², het Total Health & Performance Plan een volledige gezondheidscheck aan je klanten aan, zowel op mentaal als op fysiek vlak. THP² is een managementsysteem waarin het proces van gezondheidsdiagnose en aanbevelingen voor activiteiten gebundeld en automatisch verwerkt worden. De deelnemers krijgen een uitgebreide individuele adviesrapportage waarin zowel de mentale als fysieke kwaliteiten worden meegenomen. Dit gebeurt o.a. op (inter)nationaal niveau, met partners de Korean National Sports University en HAN SENECA. Die laatste is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid van de HAN University of Applied Sciences. Met het THP² programma ontdek je in een vroeg stadium mogelijke gezondheidsrisico’s, dit noemen wij het Preventief Vitaliteit Onderzoek. Met de uitkomst hiervan kun je als fitnesscentrum goede interventies aanbieden, zoals begeleid sporten, voedingsadvies, fysiotherapie of leefstijlcoaching. De test is aan iedere doelgroep aan te passen, want een groep ouderen heeft andere uitdagingen en doelstellingen dan (semi) professionele sporters.

Word een regionale gezondheidsaanbieder
Door de wetenschappelijke basis van het THP²-systeem profileert het fitnesscentrum zich als regionaal kenniscentrum voor sport en gezondheid. De vraag naar een overkoepelende specialist die een gezonde leefstijl, sport en voeding samenbrengt, groeit. Het fitnesscentrum is de aangewezen partij om interventies in te zetten in het kader van leefstijlverandering en gezondheidsverbetering. Als je je er als ondernemer op toe legt en in investeert zijn er volop kansen, ook bijv. in GLItrajecten en het begeleiden van mensen met een chronische aandoening. Een fitnesscentrum kan uitstekend de regionale gezondheidsaanbieder worden, mede door de laagdrempeligheid en de ruime openingstijden. Zorg voor professionalisering binnen je bedrijf zodat ook de eerstelijnszorg in jouw regio je herkent. Zij kunnen immers nieuwe klanten naar je doorsturen. Laat zien wat je doet en vergeet zeker niet lokaal de samenwerking met sportverenigingen en het bedrijfsleven aan te gaan.”

Andere partijen roeren zich
De wereld van gezondheidschecks en preventief sporten is hot, niet voor niks richten steeds meer commerciële partijen zich hierop. En met succes. Ze combineren gezond leven, preventief sporten en wellness en zijn hiermee commercieel succesvol. THP² ziet dit terug bij de verschillende partijen die met hun techniek werken. Naast fitnesscentra zijn dit bijvoorbeeld fysiotherapeuten, huisartsencentra, arbodiensten en multidisciplinaire gezondheidscentra. Ook opleidingsinstituten zoals de Fontys in Eindhoven en de HAN in Nijmegen leiden de gezondheidsprofessional van de toekomst al op met het systeem van THP2.

Grijp die kans
Bij THP² zien ze dat partijen van buiten de fitnessbranche vaak succesvoller zijn in het aanboren van nieuwe doelgroepen dan de fitnesscentra zelf. Dit is echt een gemiste kans. Gezond leven wordt steeds belangrijker, daarin zit groei. Dat bewijzen de andere partijen die op de markt duiken. Zij omarmen het en weten het te koppelen aan hun eigen dienstverlening. Maar dit kunnen de fitnesscentra ook. Met onze laagdrempelige software en aanpak bieden we de gevraagde meerwaarde. Wie die nieuwe doelgroepen dan zijn? Denk aan diabetes- en COPD-patiënten, gezondheidsscreening en fitness voor bedrijven, samenwerking met arbodiensten en natuurlijk de ondersteuning van klanten die al bij je sporten.”

Door je sporters beter te volgen creëer je écht meerwaarde. Je wordt een one-stop-shop loket en deze manier van werken helpt natuurlijk bij uitstek in je retentiebeleid. Als fitnesscentrum bied je de gezondheidsmeting aan en je levert direct de mogelijkheden om aan de slag te gaan. Aan deze eenvoud is steeds meer behoefte! Dus fitnessondernemers, grijp die kans en leer van andere aanbieders. Als zij het kunnen, kun jij het ook! Jullie hebben de basis al in huis. Wij van THP² begeleiden jullie graag.

NIEUWE PRODUCTEN BIJ THP²
AfaSense
THP² heeft met de AfaSense lijn speciaal voor de sport en beweegmarkt een reeks testen ontwikkeld om fysieke en mentale prestaties te beoordelen. Elke test duurt 3-5 minuten en omvat belangrijke dagelijkse gezondheidsbeoordelingen zoals algemene fysieke fitheid, flexibiliteit van nek en schouders, mobiliteit van de ruggengraat, kracht van de kernspieren, statisch en dynamisch evenwicht en cardiovasculaire capaciteit. THP² AfaSense ondersteunt personal trainers en coaches om de fysieke toestand van de leden nauwkeurig te analyseren en hiermee efficiënte trainingsplannen op te stellen. Nieuw toegevoegde modules zijn o.a. het meten van fitheid bij ouderen en sport- en talentvaardigheden bij jongeren. Het is nu ook mogelijk om cognitieve vaardigheden en een uitgebreide lichaamssamenstelling met de THP² AfaSense te meten.

Activity Mirror
De THP² Activity Mirror is een intelligent trainingsapparaat dat gebruik maakt van een innovatieve elektronisch gestuurde contragewichten. Het ontwerp bestaat uit een dunne en ultralichte behuizing en een HD-spiegeldisplay. Het apparaat is aan de muur of op een statief te installeren. De intelligente bediening en de constante interactie met de spiegel staan garant voor een ultieme fitnesservaring. Het design combineert een huiselijke met een industriële stijl. In het stijlvolle ontwerp zit een roestvrijstalen rails om de verstelbare trainingsarmen te verbergen. Het apparaat synchroniseert de beweging, bilateraal en gelijkmatig. Met een lagere rotatie traagheid en een soepele heen en weer gaande weerstand wordt de natuurlijke zwaartekracht optimaal ervaren. Het gewichtsbereik is van 0 tot 100 kg met een nauwkeurigheid van 0,1kg. Er kan naast de standaard modes ook isometrisch en excentrisch worden getraind.

www.THP².eu www.healtcheckshop.nl
Meest recente artikelen