25 march 2015

Moedige jongen verliest 122 kg en toont impact op zijn lijf

25 march 2015
Matt Diaz viel op zes jaar tijd maar liefst 122 kg af nadat hij zijn levensstijl drastisch had aangepast. Maar de transformatie bracht ook een ander probleem met zich mee: overtollige huid. De moedige jongen besloot om zijn lichaam toch aan de hele wereld te tonen zoals het nu is in een beklijvende video.

"Ik heb dit nog nooit gedaan en ik ben echt heel erg bang, dus oordeel niet te hard", zo begint het filmpje van de 22-jarige Diaz.

Onzeker
Als zestienjarige jongen woog hij 225 kg. Met behulp van een maagband en een grote dosis doorzettingsvermogen wist Matt 122 kg kwijt te spelen. Een indrukwekkende prestatie. Ondanks het gewichtsverlies voelt de jongen zich erg onzeker en daar zit het immense huidoverschot voor iets te tussen.

Ambassadeur
Diaz wil echter een ambassadeur zijn van positiviteit en tonen zoals hij er nu uitziet na het gigantische gewichtsverlies. Hij wil zich niet langer verbergen. "Dit is wie ik ben", zegt hij. "Ook al ben je niet helemaal tevreden over je lijf, toch moet je er van houden."

Operatie
Enkel een operatie kan soelaas brengen voor Diaz om de overtollige huid overboord te gooien. Met sporten en gezond eten alleen kan het helaas niet. Dus probeerde hij het nodige geld in te zamelen via een  Gofundme-campagne. Na amper 22 uur had al 20.000 dollar ingezameld en nu staat de teller zelfs al op 50.000 dollar (omgerekend 46.000 euro).

Doneren
Dankzij de giften van de barmhartige Samaritanen kan de Amerikaan alle overtollige huid weg laten halen en dat vooruitzicht maakt hem erg blij. Het geld dat overblijft na het bekostigen van de operatie, wil hij doneren aan mensen die hetzelfde doormaken als hij.

(Bron: hln.be)

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer