10 maanden geleden

Milon en Five hebben een nieuwe aandeelhouder: de Oostenrijkse multi-ondernemer Christian Jäger

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
10 maanden geleden
De milongroep met de fitnessmerken milon en five wisselt van eigenaar. Hubert Haupt, oud-aandeelhouder, wil zich na vele succesvolle jaren concentreren op zijn kernactiviteiten. Per 27 juni 2023 is de Oostenrijkse multi-ondernemer Christian Jäger de nieuwe eigenaar van milongroup - en hij heeft grootse plannen. Jäger, reeds meerderheidsaandeelhouder van EasyMotionSkin Tec AG, zegt echter "geen wereldkampioen van aankondigingen, maar een wereldkampioen van doen" te willen zijn en geeft momenteel geen informatie over concrete plannen.

Al 50 jaar bouwt milongroup elektronisch gestuurde, intelligente trainingsapparatuur voor sportscholen en zorginstellingen over de hele wereld, en biedt het systeemoplossingen en uitgebreide bedieningsconcepten. Five is gespecialiseerd in fascia- en flexibiliteitstraining. Na een succesvolle afronding van de herstructurering is nu milongroup overgedragen.

Wat als zeker wordt beschouwd, is het doel van Jäger om de gevestigde fitnessmerken milon en five te versterken, vooral aan de IT-kant, wat Jäger goed zal kunnen doen via zijn eigen IT-bedrijven. Verdere investeringen en overnames zijn ook gepland, die de milongroep op lange termijn zullen ondersteunen, zegt het bedrijf. Op middellange termijn wil Jäger een wereldwijd opererende zorggroep opbouwen. Met de overname van milongroup heeft hij weer een stap in die richting gezet. Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.

Benelux info: Raf Swerts Miloncirkel.com

www.milongroup.com www.ugj.biz www.christianjäger.com
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf