19 march 2015

Sportschoolhouder R'dam staat toch hoofddoekjes toe

19 march 2015
Een sportschoolhouder in Rotterdam-Noord heeft beloofd religieus getinte kleding niet langer te verbieden. De man hing vervolging boven het hoofd vanwege discriminatie, maar het Openbaar Ministerie heeft nu besloten de zaak te seponeren.

''Door zijn toezegging het voorschrift te schrappen is verdere vervolging vooralsnog van de baan'', liet het OM weten. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat vooral moslima's werden getroffen door het verbod.

Een jonge vrouw had aangifte gedaan tegen de sportschoolhouder. Ze wilde stage lopen bij de man, maar dat ging niet door omdat ze weigerde haar hoofddoek af te doen. Volgens het OM mochten klanten wel sporten met een hoofddoek.

Gesloten
De sportschool is volgens een woordvoerder van het OM inmiddels om andere redenen gesloten. Als de eigenaar ervan opnieuw een zaak opent, zal hij kleding met religieuze uitingen niet verbieden.

De eigenaar van de sportschool zou onvoldoende hebben beseft dat het verbod discriminerend kon zijn. ''De sportschoolhouder had aangegeven dat hij niet wilde dat zijn personeel uitdrukking gaf aan welke religieuze uiting dan ook, omdat op zijn sportschool mensen van alle religies zich welkom moesten voelen'', aldus het OM. 

(Bron: Rijnmond.nl)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer